Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ως «φοιτητοπατέρας»…

Καθώς ο Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για την διάλυση της ΠΑΣΠ καλό είναι να θυμηθούμε τι έχει πει ο ίδιος στην ΣΤΗN ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ.
Όχι ότι αλλάζει κάτι με αυτό το άρθρο. Όλοι ξέρουν ότι ο άνθρωπος  αυτός είναι παπατζής ίσως και μυθομανής. Το άσυλο, φίλες και φίλοι, αυτό το ιερό δικαίωμα της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ιερό δικαίωμα για το οποίο πάλεψαν οι δικές μας γενιές, που είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της ελευθερίας της έκφρασης, αυτό το ιερό δικαίωμα, είναι αιχμάλωτο δυο αντιλήψεων, που το καταργούν.
Η μία, είναι της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει την Αστυνομία να περιφρουρεί τους φοιτητές, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Η άλλη, είναι αυτή που θέλει διάφορα γκρουπούσκουλα να καταργούν την ελευθερία έκφρασης και σκέψης στην πράξη, εντός του Πανεπιστημίου.
[...]
Για αυτό, εμείς, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στη νέα γενιά, στο φοιτητή και στη φοιτήτρια, για ένα Πανεπιστήμιο με δημόσιο έλεγχο, σε σύνδεση με την παραγωγή και τις ανάγκες της χώρας.

Ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, ανοιχτών οριζόντων, ίσων ευκαιριών.

Δημόσια δωρεάν παιδεία, με το 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος να πηγαίνει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.


Και θέλω να ξέρετε ότι, θα είμαι κι εγώ πάντα κοντά σας σ? αυτόν τον κοινό μας αγώνα, τον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα. Της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της ανάπτυξης. Μια Ελλάδα σοσιαλιστική και δημοκρατική. Μια Ελλάδα που θα ανοίγει προοπτικές στη νέα γενιά.


Θα είμαι πάντα κοντά σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη μεγαλειώδη πρώτη Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ.
Καλό αγώνα.
papaioannou.wordpress

http://vathiprasino.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου