Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Ελλάδα

"Αντίο" στην διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων είπαν ο Βόλος και η Λάρισα, καθώς η Διεθνής Επιτροπή αποφάσισε να ..αφαιρέσει (;) την διοργάνωση από την χώρα μας! Αφορμή στάθηκαν οι καθυστερήσεις στα έργα και η έλλειψη κονδυλίων, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως η διοργάνωση θα γίνει.
Σε έκτακτη σύσκεψή της στο Παρίσι, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) αποφάσισε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία να αφαιρέσει την διοργάνωση από την Ελλάδα, ενώ αναμένεται η απόφαση για την πόλη που θα αναλάβει, με φαβορί την Ταραγόνα.

Κατά καιρούς, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν πως οι Αγώνες θα γίνονταν κανονικά και, μάλιστα, αναζητούσαν λύσεις προκειμένου να μειωθεί το κόστος της διοργάνωσης, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία 6.000 από τους αθλητές σε δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου και άλλων 1.000 στα ΤΕΙ της Λάρισας.

Οι αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013, με την συμμετοχή αθλητών από 24 χώρες.

Η Ελλάδα είχε αναλάβει την διοργάνωση από τον Οκτώβριο του 2007, ωστόσο, τέσσερα χρόνια αργότερα την έχασε, γεγονός που σίγουρα αποτελεί πλήγμα για την δημόσια εικόνα της.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου