Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχεί το 63% των Ελλήνων οτι δεν θα πάρει σύνταξη

Ερευνα σοκ για την ασφαλιστική απαισιοδοξία των Ελλήνων δείχνει οτι το 63% των πολιτών δεν ξέρει αν θα πάρει σύνταξη, το 87% ότι θα είναι μικρότερη από αυτή που είναι σήμερα, ενώ το 60% είναι βέβαιο πως θα είναι μικρότερη των 1.000 ευρώ τον μήνα.

Τα παραπάνω στοιχεία κατέγραψε έρευνα της εταιρείας Opinion για λογαριασμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που παρουσιάστηκε χθες στην διάρκεια ειδικής ημερίδας για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της επιτροπής Ζωής της Ενωσης, από την ερευνα προκύπτει οτι το 41% των πολιτών δεν έχει χρήματα για ασφαλιστική τοποθέτηση, το 52% δεν μπορεί να αποταμιεύσει και το 68% δεν το σκέπτεται να αποταμιεύσει.Παρόλα αυτά το 65%, των ερωτηθέν σχετικά είπε ότι το απασχολεί η ιδιωτική ασφάλιση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής των ασφαλιστικών εταιριών επισήμανε ότι χρειάζονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο σύστημα αλληλεγγύης των γενεών, για την ανάπτυξη του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

Αναφερόμενος στο δεύτερο πυλώνα της ασφάλισης είπε ότι χρειάζεται άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, τα οποία θα δημιουργούνται από ασφαλιστικές εταιρείες και όχι μόνο και θα τα διαχειρίζονται αυτές και για τα ανοικτά ταμεία συνταξιοδότησης και ασφάλισης.


Πηγή:
Το blog του απολυμένου από τη ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου