Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στο laptop έγραψε… εκλογές!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Μια συνεδρίαση, 38 +1 ομιλητές, ατελείωτες στιγμές ψυχοθεραπείας… Το χθεσινό αντάμωμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό και αρχηγό τους, είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ακόμη επεισοδίου της στρατηγικής «στο δρόμο για τις κάλπες».

Γνωρίζοντας όσο λίγοι την πολιτική ψυχολογία των βουλευτών του, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να κάνει ό, τι… δεν έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Να εκτονώσει, μέσα σε μια κλειστού τύπου συνεδρίαση, τις αντιδράσεις, τις πικρίες και τους προσωπικούς προβληματισμούς του «μάχιμου» δυναμικού του ΠΑΣΟΚ, να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με σχετικά ανώδυνο για τον ίδιο τρόπο, και να ορίσει με περίσσευμα άνεσης την ατζέντα των επόμενων μηνών.


Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να μιλήσουν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν. Ανταποκρίθηκαν 38. Όλοι είχαν κάτι να πουν, για κάτι να γκρινιάξουν. Στο τέλος όμως επικράτησε ένα συναίσθημα ανακούφισης. Ένα… restart, λίγο πριν από την τελική ευθεία.


Ο Πρωθυπουργός, είχε ανοίξει μπροστά του το laptop, και εκεί κρατούσε σημειώσεις. Υπογράμμιζε φράσεις-κλειδιά των ομιλητών, και στο τέλος της συνεδρίασης αναφέρθηκε στον καθένα από όσους είχαν ανέβει στο βήμα. Κερδίζοντας περαιτέρω πόντους στην παραταξιακή συνείδηση.


Στην ατζέντα της συνεδρίασης, ο Γιώργος Παπανδρέου επεδίωξε για τον εαυτό του τον ρόλο του εθνικού ηγέτη. Μίλησε για την κρίση, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να εξέλθει… τροπαιούχος, για τη συνολική λύση που έρχεται για την ευρωζώνη, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Για «την πατρίδα, που πρέπει να σωθεί», όπως ήταν η πιθανότατα πλέον χαρακτηριστική αποστροφή του. Που ακούστηκε σαν μελωδία στις καρδιές των εκπροσώπων του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Όσοι πάντως πρόλαβαν να ρίξουν… κλεφτές ματιές στην οθόνη του πρωθυπουργικού laptop, βάζουν στοίχημα ότι είδαν ένα λογότυπο που έγραφε «Εθνικές Εκλογές 2011»…

Πηγή:
Ntavos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου