Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Σε συμβολική κατάληψη έξι πολεοδομικών γραφείων προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μηχανικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και για το άνοιγμα του Με την παρουσία του προεδρείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έγινε στον Πειραιά η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κατάληψη από τις 10.00 π.μ – 13.00 με τη συμμετοχή 100 περίπου μηχανικών, οι οποίοι έκαναν γενική συνέλευση με την παρουσία υπαλλήλων της Πολεοδομία...
Επίσης κρέμασαν και πανό στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Πολεοδομίας.
Μετά τη συγκέντρωση του ΤΕΕ ο Πρόεδρος Χρήστος Σπίρτζης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα μια προσπάθεια ανάδειξης των στρεβλών καταστάσεων που βιώνουμε καθημερινά. Ξεκινάμε από τα πολεοδομικά γραφεία, ώστε να αναδείξουμε τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας.
Σε ότι αφορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις χαμηλές αμοιβές και την ανύπαρκτη μηχανογραφική υποδομή, που μαζί με την εξαντλητική γραφειοκρατία δημιουργούν στευρλώσεις, αδιαφάνεια, διαφθορά και αυθαιρεσία»
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χ.Σπίρτζης, πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για τις θέσεις του Επιμελητηρίου στο θέμα των αμοιβών των μηχανικών και θα στείλει επιστολή τόσο στον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια.
Συμβολικές καταλήψεις έγιναν επίσης στις πολεοδομίες Νέας Ιωνίας, Αργυρούπολης, Αθηνών (Λ. Συγγρού), Δήμου Αθηναίων και Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου