Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τράγκας:Πως είδα τον Καραμανλή σ' ένα δίωρο τετ-α-τετ

Ο  Γιώργος Τράγκας είχε μια συζήτηση εφ’ ολης της ύλης με τον Κ. Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο περιοδικό «Crash». Το άρθρο του Γ. Τράγκα με τίτλο «Πώς είδα τον Καραμανλή σ’ ένα δίωρο τετ-α-τετ»  αναφέρει πως σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και βρίσκει τις τελευταίες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά θετικές.

«Εγώ τελείωσα. Θα ασχοληθώ με την οικογένεια μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη…Θα γράψω ένα βιβλίο, μια ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο» λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, μίλησε για όλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ: «Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά το θέμα του Βατοπαιδίου. Πήγαινε να δεις τώρα που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο ίδιος και το επιτελείο του γνώριζαν την οικονομική κατάσταση. Υπήρχε κρίση ελλείμματος αλλά όχι....... δανεισμού.

Γι΄αυτό μιλούσε για ήπια προσαρμογή. Τότε δεν υπήρξε πρόβλημα δανεισμού της χώρας από τις αγορές. Αυτό έγινε μετα…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ: «Οι ενδιαφερόμενοι τότε κινητοποίησαν τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στην Ευρώπη, την Μπουίκ, τη Χόχτιφ, και άλλες, που με τη δύναμή τους μπλόκαραν το νομοσχέδιο.  Μας απείλησαν ότι θα μας κόψουν τις επιδοτήσεις. Τι να έκανα; Τώρα όμως οι κοινοτικοί με απόφασή τους μας δικαιώνουν».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ: «Βρεθήκαμε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο  και του είπα ότι θα τον στηρίξω σε ότι αποφασίσει. Μου είπε, είμαι γέρος και άρρωστος. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιο πράγμα για το τόπο μου. Τον κοίταξα και του είπα: Είσαι γέρος και άρρωστος, αλλά και πολύ μάγκας».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: Στο πρώτο κιόλας ραντεβού ο ηγέτης του Κρεμλίνου τον είχε προειδοποιήσει, προτού αρχίσει την κουβέντα. «Το ΄ χεις  μετρήσει αυτό που κάνουμε; Αυτήν την συνάντηση; Θα σου επιτεθούν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Αθήνα».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ:

Για πρώτη φορά υπήρξε βέτο σε επίσημη αμερικανική πρόταση. Ούτε ο Σαρλ ντε Γκολ, παρά  το γεγονός ότι είχε φύγει   από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, δεν είχε τολμήσει κάτι τέτοιο. Και την ώρα που ο Μπους, αν και «είχε προειδοποιηθεί» , δήλωνε ότι τα Σκόπια  θα είναι το επόμενο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Βλέπει το κακό να δυναμώνει

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Οι τελευταίες κινήσεις του είναι θετικές.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ: Η Μέρκελ πέντε μέρες νωρίτερα αρπάχτηκε στο τηλέφωνο μαζί του λέγοντας ότι «τα επιχειρήματα που μου λέτε για τη μη είσοδο των Σκοπίων, είναι ακριβώς τα ίδια που μας λέγατε για να εισέλθει η Κύπρος στην Ε.Ε». Έγινε χαμός σε εκείνο το τηλεφώνημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, που ενδιαφέρονταν  επί μονίμου βάσεως  για τη πώληση των μαχητικών της αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου