Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε και ο “εθνικός λόγος” για τις εκλογές!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν χρειάζεται περίσσευμα φαιάς ουσίας για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χαράξει στρατηγική πρόωρων εκλογών. Πιθανότατα μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου να υπάρχει ήδη και ο σχετικός «χάρτης», στον οποίο σβήνουν ημέρες μέχρι την «D-Day».
Και σε κάθε μέρα έχουν υπογραμμίσει και μια επικοινωνιακή δράση, που εκτιμούν ότι θα τους επιτρέπει να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Και, ταυτόχρονα, να αμβλύνουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει για το ΠΑΣΟΚ η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, επιχειρώντας να ανακτήσουν την πολιτική και ψυχική επαφή τους με κρίσιμα για την έκβαση των εκλογών κοινωνικά στρώματα.


Στο Νταβός της Ελβετίας, όπου διεξάγονται οι εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει τη «γλυκιά εκδίκηση» για τον περσινό εφιάλτη. Τότε που, όπως θα θυμάστε, δημοσιογράφοι από ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα τον κυνηγούσαν ακόμη και στους διαδρόμους, ρωτώντας τον για το πότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει.


Η Ελλάδα τελικά δεν πτώχευσε. Μπήκε στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, φλερτάρει καθημερινά με την απαξίωση των διεθνών αναλυτών και των Οίκων Αξιολόγησης, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν όμως στο ότι το «ελληνικό πρόβλημα» έγινε πλέον ευρωπαϊκό. Και, με μια συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, θα ωφεληθεί πρωτίστως η Ελλάδα. Και θα την αξιοποιήσει πολιτικά και επικοινωνιακά ο Γιώργος Παπανδρέου.


Σήμερα μάλιστα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε… άθελά του, και τον «εθνικό λόγο» που κατά τα φαινόμενα θα επικαλεστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.


Ο λόγος θα είναι η επιδίωξη νωπής λαϊκής εντολής, προκειμένου να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην επαναγορά του δημοσίου χρέους. Μια μορφή «αναδιάρθρωσης» δηλαδή, μόνο που θα υλοποιηθεί με ευνοϊκούς για την Ελλάδα όρους, και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Μιλώντας λοιπόν σήμερα στο Νταβός, ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι γίνεται συζήτηση για την επαναγορά του δημοσίου χρέους. Και την χαρακτήρισε “ενδιαφέρουσα”….


Όπως φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής την άνοιξη, και με το «ο.κ.» για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στο χέρι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανέβει τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου…


Πηγή:
Ntavos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου