Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Πυροτέχνημα» τελικά ήταν ο φράχτης στον Έβρο

Τώρα ξεκίνησε ο Παπουτσής τις διαδικασίες εκεί που έλεγε ότι θα γίνει αμέσως

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς αποδεικνύεται η περίφημη εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να περιορισθεί η εισροή λαθρομεταναστών από το έδαφος της Τουρκίας. Λίγες εβδομάδες μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή ότι ξεκινάει όπου να ’ναι η κατασκευή, αποκαλύπτεται ότι όλα αυτά ήταν λόγια κενά περιεχομένου. Καμιά προετοιμασία δεν είχε γίνει, δεν υπήρχε καν σχέδιο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί τότε από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Παπουτσής είχε εμφανισθεί αμετακίνητος και… αμείλικτος!

Στέλνοντας έτσι μήνυμα προς τους αξιωματούχους των Βρυξελλών ότι το έργο θα γίνει παρά τις δικές τους αντιρρήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα η κυβέρνηση ξεκινάει τις διαδικασίες, να βρει τις εταιρείες που μπορούν να κατασκευάσουν τον φράχτη και προπάντων να βρει τα χρήματα που απαιτούνται, καθώς σε περίοδο βαθειάς κρίσης ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει πολλά περιθώρια. Κατά συνέπεια το έργο είναι στον αέρα και αν κάποια στιγμή ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί. Αντίστοιχα… σοβαρή ήταν και η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη μίσθωση ή αγορά πλωτού ξενοδοχείου όπου θα στεγάζονταν οι λαθρομετανάστες που έμπαιναν στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου.

Τώρα προκύπτει ότι δεν έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους κατοίκους και τους φορείς της Αλεξανδρούπολης, στο λιμάνι της οποίας θα έριχνε άγκυρα το συγκεκριμένο πλωτό ξενοδοχείο. Παράλληλα τίθεται και ζήτημα οικονομικό καθώς ακόμη και η μίσθωση, που αναγκαστικά θα πρέπει να είναι πολυετής, έχει υψηλό κόστος που δεν αντέχει η χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. Πόσω μάλλον στην περίπτωση της αγοράς.

Πηγή:Αιέν Αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου