Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ

Το απόλυτο αδιέξοδο στην υπόθεση κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου της Πλατείας Κοτζιά που διαφάνηκε από τις προηγούμενες ημέρες* επιβεβαιώθηκε και σήμερα κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων και των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Ο μεν Γιώργος Καμίνης με δήλωσή του μετά τη συνάντηση επιρρίπτει για μία ακόμη φορά τις ευθύνες στους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι απέρριψαν την πρόταση να  συζητήσουν ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους... «το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση» και παράλληλα να σταματήσουν την κατάληψη, ώστε τη Δευτέρα να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός. «Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. 
Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω», προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης. Και καταλήγει: «Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες».

Πολυμερόπουλος:  Δεν υπάρχει πισωγύρισμα
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν ήταν δυνατόν να δεχθούν μία πρόταση με την οποία ετίθετο ως προϋπόθεση να σταματήσουν την κατάληψη χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διέξοδος τη λύση του προβλήματος των συνταξιούχων: «Ο κ. Καμίνης μας είπε στην ουσία, 'σταματήστε την κατάληψη' και πηγαίνετε στον υπουργό Εσωτερικών να συζητήσετε το πρόβλημα σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι, όπως καταλαβαίνετε, λύση  για εμάς», τονίζει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παρότι οι συμβασιούχοι «έχουν βάλει νερό στο κρασί τους» και δεν ζητούν πλέον  την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου αλλά μία βάση συζήτησης με το υπουργείο Εσωτερικών,  προκειμένου να υπάρχει αντίκρισμα σε αυτό που και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται, δηλαδή, ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ο κ. Καμίνης δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. «Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει πισωγύρισμα μετά από εφτά και αύριο οκτώ ημέρες κατάληψη», τονίζει ο κ. Πολυμερόπουλος.
Όσον αφορά τα περί κινδύνου να μην πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, λόγω μη ψήφισης του προϋπολογισμού, ο κ. Πολυμερόπουλος υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι πρότειναν στο δήμαρχο να πραγματοποιηθεί η αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός παρουσία τους, ωστόσο εκείνος δεν δέχθηκε». Προσθέτει δε ότι «δεν υπάρχει θέμα μη πληρωμής των εργαζομένων ακόμη κι αν δεν ψηφισθεί ο προϋπολογισμός με ευθύνη της δημοτικής αρχής».
Ραγκούσης: Δεν πρόκειται να δώσουμε αυξημένη μοριοδότηση

Η υπόθεση της κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κοτζιά δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη μετά και τη σκλήρυνση της στάσης του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στους συμβασιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης όχι μόνο κλείνει το θέμα της μοριοδότησης αλλά τονίζει ότι οι σχετικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν φωτογραφικές: «Το πρώτο κλειστό επάγγελμα που ανοίξαμε είναι εκείνο των συμβασιούχων του Δημοσίου, αφού καταργήσαμε το φαύλο καθεστώς των πελατειακών μονιμοποιήσεων μέσω φωτογραφικών διατάξεων ευνοϊκής προσαυξημένης μοριοδότησης. Πραγματικότητα που με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να μεταβληθεί», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
*http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10733

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου