Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Θα ξανα-πληρώσουμε με φόρους ''κερατιάτικα'' την ανικανότητα τους


- Ο Γ.Παπακωσταντίνου προανήγγειλε νέα μέτρα 1,8 δις ευρώ για να καλύψει την μαύρη τρύπα στα έσοδα
- Θα τα είχαμε αποφύγει εαν δεν ήταν διαλυμένη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
- Στα συρτάρια τους ανείσπρακτα ΕΤΑΚ του 2009 και ΦΑΠ του 2010 αξίας 2 δις ευρώ
- Τραπεζίτες : ''Σάπιος και διεφθαρμένος ο φορολογικός μηχανισμός''

Δεν μπορούν να ''κρυφτούν'' από τις ευθύνες τους για την τραγική υστέρηση εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών πίσω μάλιστα από ένα αυτάρεσκα φιλοτεχνημένο προσωπείο τσάρου που με ευκολία καρατομεί ως αποδιοπομπαίο τράγο τον γενικό γραμματέα ρίχνοντας του το ''ανάθεμα'' για τις διαλυμένες εφορίες.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν πως οι φορολογούμενοι ''ξεζουμίζονται'' δίχως έλεος επειδή κάποιοι είτε δεν ξέρουν είτε δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους,

Νωπές είναι ακόμα οι κουβέντες-απειλές του Γ.Παπακωσταντίνου, πως με νέα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ θα αναπληρωθούν όσα χρήματα απέτυχαν να εισπράξουν.

Πόσο ευθύνεται ο συνεπής φορολογούμενος που λόγω ανικανότητας εκκρεμούν 1,28 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009 από τα οποία εκτιμάται ότι θα βεβαιωθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ, πλέον άλλων 400.000 μηδενικών δηλώσεων που δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί; Σύμφωνα με το EURO2DAY για το 2009, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αποστείλει εκκαθαριστικά σε 3.946.646 ιδιοκτήτες από 2,92 εκατ. δηλώσεις και έχει εισπράξει 278,97 εκατ. ευρώ. Η ΓΓΠΣ εκτιμά ότι η εκκαθάριση των δηλώσεων του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί στο προσεχές τρίμηνο!

Γιατί να τιμωρηθούμε με νέα μέτρα όταν εκκρεμούν περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011 εκ των οποίων προσδοκούν την είσπραξη περίπου 1,6 δισ. Ευρώ;

Με αυτούς τους τρόπους κάποιοι μένουν στο απυρόβλητο ενώ στο απόσπασμα εκτελούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων αφού ουσιαστικά φέτος θα πληρώσουν τριπλό ή και τετραπλό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, δηλαδή το ΦΑΠ και την έκτακτη εισφορά 2% για κάθε ένα από τα έτη από το 2010 εως το 2012.

Για αυτό τραπεζίτες και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ασκούν εντονότατη κριτική εναντίον των μέτρων του φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και του ευρύτερου φορολογικού περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Β.Ράπανος μίλησε ανοιχτά για ανυπαρξία ελέγχου και αποδοτικότητας των μηχανισμών, για ξεπερασμένα πρότυπα οργάνωσης φορολογικού μηχανισμού και για ένα σύστημα φορολογικών ελέγχων των επιχειρήσεων που ωθεί στη διαφθορά.

''Με το νομοσχέδιο, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του μηχανισμού δεν αλλάζει νοοτροπία. Περίμενα ένα νομοσχέδιο, ειδικά για αυτό το θέμα και όχι κάποια μέτρα εντασσόμενα σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο με πολλές άλλες διατάξεις για τη φορολογία των μερισμάτων και των ακινήτων'' ήταν οι δηλώσεις του.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου