Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ
Πέρα από κομματικές προτιμήσεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις, οι οποίες είναι πάντοτε στρεβλές και απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αντικειμενική κρίση, γράφω τις απόψεις μου ως Έλληνας πατριώτης, που άγχεται και πονάει, όχι για το μέλλον του, αλλά για αυτή την ύπαρξη της πατρίδας του. Ζούμε μέσα σ’ ένα κύκλο ζωής όπου κυριαρχεί ο άμετρος παραλογισμός και οι αναλαβόντες την άσκηση της εξουσίας στη χώρα μας, είναι κατώτεροι των προσδοκιών και των περιστάσεων. Σ’ αυτούς υπερισχύει των πάντων ο ατομικός ωφελιμισμός και το κομματικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον είναι λέξη άγνωστη γι’ αυτούς και έκφραση άνευ αξίας.
Ανάγκη προκύπτει, συνεπώς, για απόκτηση χωρίς χρονοτριβή, κυβέρνησης τεχνοκρατών, οι οποίοι, πέρα από την πρωταρχική τους φροντίδα για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, να έχουν και τις γνώσεις, την ικανότητα και την έξωθεν καλή μαρτυρία, ώστε να λάβουν μέτρα ικανά να ανασύρουν τη χώρα, από την ηθική και οικονομική άβυσσο στην οποία την έριξε η κυβέρνηση του ντιλετάντη πολιτικού Γιώργου Παπανδρέου και των υποτακτικών συνεργατών του.
Ο λαός δεν αντιδρά δυναμικά, διότι γνωρίζει, πως μία εκτροπή από την νομιμότητα, θα δώσει την ευκαιρία σε καιροφυλακτούντα αναρχικά στοιχεία να  προβούν σε πράξεις βίας και καταστροφής, όπως έγινε σε κάποια έκταση κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή κατέδειξε πλήρη ανικανότητα και εγκληματική ολιγωρία. Δεν επιθυμούν οι σώφρονες πολίτες την ολοσχερή καταστροφή της χώρας τους, αλλά και δεν εμπιστεύονται κυβερνήσεις, οι οποίες, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, βάζουν τη σφραγίδα της ανικανότητας και της αδιαφορίας.
Οι κομματικοί Οργανισμοί όπως και οι μετέχοντες σ’ αυτούς πολιτικοί που άσκησαν κατά καιρούς την εξουσία, αδιακρίτως πολιτικής ιδεολογίας, έχουν χάσει κάθε ίχνος εκτίμησης, σοβαρότητας, σεβασμού και εμπιστοσύνης και ο λαός συμπεριφέρεται προς αυτούς με πλήρη περιφρόνηση. Τα φαινόμενα είναι όχι μόνο απογοητευτικά αλλά και επικίνδυνα. Δεν μπορούν να μείνουν στο πηδάλιο του σκάφους που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο. Πρέπει αμέσως να παραιτηθούν και να καλέσουν ανθρώπους ειδικούς, ικανούς, σοβαρούς, έντιμους, οι οποίοι θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας, αλλά και την εμπιστοσύνη των άλλων λαών που καθημερινώς μας λοιδορούν, και να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Να κυβερνήσουν με φάρο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και της ανάγκης επιβίωσης της χώρας. Να κυβερνήσουν με νέους, αναγκαστικούς νόμους, αφού θα διαλύσουν τη Βουλή, νόμους που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και θα πατάσσουν τους μαυραγορίτες κάθε είδους, από αυτούς που με την εύνοια της κυβέρνησης, γέμισε η χώρα.
Να απαλλάξουν με κάθε τρόπο, αλλά και κάθε μέσον, τη χώρα, από τη γάγγραινα των λάθρα εισελθόντων Αφροασιατικών πληθυσμών, οι οποίοι κοστίζουν τεράστια ποσά στον αγρίως ληστευόμενο Έλληνα πολίτη. Να αγνοήσουν τις κραυγές των “πονόψυχων” εκμεταλλευτών της δυστυχίας, είτε βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και ενεργούν χωρίς ελληνική συνείδηση, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό και ενεργούν με έχθρα προς την Ελλάδα. Ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή, υπάρχει δυνατότητα να σωθεί η χώρα.
Με ανθρωπάκια ως αυτά που βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση και ασκούν κάποια δοτή εκ του αρχηγού εξουσία, άνθρωποι ικανοί και κατάλληλοι δεν πρόκειται να δεχθούν να παίξουν κανένα ρόλο για τη σωτηρία της χώρας. Η μόνη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα ο κ. Παπανδρέου, είναι να καλέσει τους αρίστους, να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής επιβίωσης και στη συνέχεια να διαλύσει τη Βουλή και να παραιτηθεί. Τα φληναφήματα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα σχέδια για παραπέρα επιβολή φόρων, δεν θα βρουν κανένα πρόθυμο να συμφωνήσει και μία σπίθα αρκεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα.
Η κυβέρνηση με τις επανειλημμένες δηλώσεις της για “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας, δεν πρόκειται να βάλει κανένα στον ύπνο. Όλοι είμαστε υποψιασμένοι πού το πάει. Ακόμα και εκείνοι που δεν ασχολούνται με τα κοινά και που δεν έχουν τις αναγκαίες γνώσεις, γνωρίζουν πλέον τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση της Αριστεράς, η οποία τώρα δεν συμπλέει με τα σχέδια της κυβέρνησης, δεν θα αφήσει να περάσει μια τέτοια πρωτόγνωρη διαδικασία ξεπουλήματος της Ελλάδος. Καθ’ όσον αφορά στην άλλη αντιπολίτευση, δεν διαφέρει σε τίποτε από την κυβέρνηση και ο λαός κατάλαβε και κουμπώθηκε σφιχτά.
Η ανάγκη που προβάλλει σήμερα ως εθνικό καθήκον των πάντων, αλλ’ ειδικότερα των δυναμένων να συμβάλλουν στην παραπέρα διαδικασία, είναι, επαναλαμβάνω, ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής επιβίωσης. Η χώρα είναι ήδη στο χείλος του γκρεμού. Τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν εντελώς αρνητικά αποτελέσματα. Μέχρι πότε θα δανειζόμαστε; Και πού θα πάμε; Πού θα βρούμε ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ για να πληρώσουμε τα χρέη μας; Η κυβέρνηση αυτή με σχέδιο μας οδηγεί στην καταστροφή. Μπορεί να φανταστεί κανένας ότι είναι από ανικανότητα; Δεν καταλαβαίνει ο κ. Παπανδρέου και αυτό είναι κατανοητό, αλλά κανένας από τους άλλους που ανήκουν στο Κόμμα που κυβερνάει δεν καταλαβαίνει; Κανένας; Δεν είναι δυνατόν!
Επικράτησε και επιβλήθηκε η “αρχή του ενός ανδρός”. Θα τον ανεχθούν για πολύ ακόμα αυτόν τον άνδρα; Η Ελλάδα αγκομαχά. Η Ελλάδα στενάζει. Το χάος προβάλλει αβυσσαλέο και θα καταπιεί ό,τι δημιούργησαν οι Έλληνες τα περασμένα εκατόν ενενήντα χρόνια. Κανένας δεν θα του υποδείξει να πράξει το πρέπον; Θα τον αφήσουμε να μας βουλιάξει; Επιτέλους, η Ελλάδα δεν του ανήκει…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου