Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Sitel: «Η Ελλάδα επιτίθεται, δεν αμύνεται»

Κωμικοτραγικά και ανεμικά τα αντεπιχειρήματα της Ελλάδας.

Στογιάνοφ:
"Σύμφωνα με τη διαδικασία οι πιθανότητες είναι μισές-μισές"
Σκοπιανοί αναλυτές σχολιάζουν την ελληνική υπεράσπιση ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης. Η νομική ελληνική ομάδα προσθέτει και αφαιρεί άρθρα, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να ξαναγράψει τη Συμφωνία.
Με μια αφθονία αντεπιχειρημάτων και.....
ισχυρισμών, η Αθήνα, αμύνεται προσπαθώντας να κρύψει την αδυναμία της, ελλείψει επιχειρημάτων.
«Η Ελλάδα δεν έχει την αρετή να αναγνωρίσει τα λάθη που όλοι γνωρίζουμε, όπως είναι η απόφαση του Βουκουρεστίου, μετά από την ενοχή της. Έχω την εντύπωση ότι ενεργεί επιθετικά προς την αγωγή που κατέθεσε η πΓΔΜ. Αμφισβητεί την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και αμύνεται επιτιθέμενη, και αυτή μόνο είναι η θέση της», είπε ο δικηγόρος Νίκολα Στογιάνοφ.


«Λυπάμαι τους ξένους εμπειρογνώμονες της ελληνικής ομάδας, γιατί προσπάθησαν, μάταια να θέσουν αντεπιχειρήματα. Έδωσαν μια νέα ερμηνεία του άρθρου 11 της Συμφωνίας, ζητώντας στην ουσία την αναθεώρηση της. Οι ελληνικές αξιώσεις είναι καθαρά πολιτικές», σχολίασε ο Σλόμπονταν Τσάσουλε, πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Ο πρώην υπουργός είναι πεπεισμένος ότι η πΓΔΜ θα ‘πάρει’ την υπόθεση, ενώ οι πιθανότητες του Στογιάνοφ είναι μισές-μισές και η απόφαση θα εξαρτηθεί από την προσέγγιση στο θέμα του Δικαστηρίου.

Τσάτσουλε: Πολιτικές οι αξιώσεις της Ελλάδας
«Ανησυχώ σοβαρά, διότι αν το δικαστήριο εκλάβει μια νομική άκαμπτη στάση, θα σημάνει ότι δεν υπήρξε βέτο και η απόφαση δεν θα είναι ευνοϊκή για μας. Αν, όμως η σκέψη του Δικαστηρίου, παραμείνει σε αυτό το οποίο, πραγματικά, συνέβη, τη συγκεκριμένη στιγμή, τότε έχουμε σοβαρές πιθανότητες να πετύχουμε», είπε ο Νίκολα Στογιάνοφ.
«Αν το Δικαστήριο αποφασίσει, ανεξάρτητα με όλα τα άλλα γεγονότα, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα. Οφείλουμε να το κάνουμε σαφές, σε κάθε περίπτωση, είμαστε οι νικητές στη Χάγη. Το διεθνές δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ενδιάμεση συμφωνία είναι έγκυρη και πρέπει να εφαρμόζεται», συμπλήρωσε ο Στογιάνοφ.
Η ελληνική ομάδα επί διήμερο επέμενε στα άρθρα 5 και 22 περισσότερο από το άρθρο 11, βάσει του οποίου προσέφυγε στο Δικαστήριο η πΓΔΜ.
Η διαδικασία μπλέχθηκε με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα και η Ελλάδα προειδοποίησε το δικαστήριο ότι δεν μπορεί να λάβει πολιτική απόφαση γι’ αυτό.
Οι αναλυτές αξιολογούν ότι το αντικείμενο της καταγγελίας για την μη εισδοχή στο ΝΑΤΟ δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου

http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου