Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διαλυμένα περιπολικά, σκάφη χωρίς καύσιμα

Την στιγμή που σχεδιάζονται οι περικοπές στα σώματα ασφάλειας, η κατάσταση με την υλικοτεχνική υποδομή σε Αστυνομία και Λιμενικό, μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική. Με…χορηγίες κινούνται τα σκάφη του λιμενικού στο Αγρίνιο σύμφωνα με το Agriniopress.gr. Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες και σε τοπικό επίπεδο των ένστολων, μετά τις ανακοινώσεις για τις περικοπές στα μισθολόγια τους, ενώ την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ένα κανονικό «ξεγύμνωμα» των υπηρεσιών των σωμάτων ασφαλείας, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο και για τους ίδιους τους εργαζομένους σε αυτά, αλλά και για τους πολίτες.
Εύλογα, προκαλούνται πολλές απορίες για την υλικοτεχνική υποδομή, που όπως υποστηρίζεται στοιχίζει υπέρμετρα στο Δημόσιο, μόνο και μόνο επειδή είναι πεπαλαιωμένη. Αυτό το θέμα θέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ακαρνανίας, που μάλιστα προτίθεται να προχωρήσει σε μελέτη που θα αποδεικνύει το υψηλό κόστος συντήρησης και κίνησης των πεπαλαιωμένων οχημάτων και το πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν εάν τα οχήματα αυτά ήταν καινούργια.
Ένα ανάλογο θέμα εξοικονόμησης πόρων είναι και αυτό με τα καύσιμα. Όπως λένε οι συνδικαλιστές, σημαντικά ποσά θα εξασφαλίζονταν εάν τα περιπολικά εφοδιάζονταν καύσιμα από το πρατήριο της υπηρεσίας και όχι από τους ιδιώτες. 
Στο λιμενικό η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Πέραν της τραγικής έλλειψης προσωπικού, ειδικά στην Αιτωλ/νία, τα σκάφη είναι ακινητοποιημένα, είτε επειδή δεν έχουν καύσιμα, είτε επειδή έχουν βλάβες. Όλα αυτά την στιγμή που είναι γνωστό πως στα δυτικά παράλια του νομού, «αλωνίζουν» τα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών και ναρκωτικών, αλλά και η παράνομη αλιεία.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως τα σκάφη του λιμενικού στον νομό, κινούνται χάρη στην γενναιοδωρία ιδιωτών που κάνουν κάποιες χορηγίες.

Πηγή: planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου