Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Περπέρογλου: «Μου πάνε τα κόκκινα»

Ενθουσιασμένος από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του, δήλωσε... 
...στο περιοδικό All Star Basket που κυκλοφορεί ο Στράτος Περπέρογλου. «Με έπεισαν Σπανούλης και Μπαρτζώκας», τόνισε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», που δήλωσε ότι του πάνε τα…κόκκινα. Παράλληλα, εξήγησε γιατί αποφάσισε να αφήσει τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας κομβικές τις αποχωρήσεις του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και κάποιων παικτών. 

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Στράτου Περπέρογλου: 

-Οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες για σένα; Πόσο εύκολο ήταν να καταλάβεις ότι άλλαξες στρατόπεδο; 

«Την πρώτη μέρα που έβαλα τα κόκκινα, η αλήθεια είναι πως ένιωσα λίγο περίεργα. Αυτό όμως κράτησε μέχρι να συνηθίσω. Με βοήθησε πολύ το ότι γνώριζα αρκετά παιδιά από την ομάδα και είναι γεγονός ότι με βοήθησαν πολύ γρήγορα να εγκλιματιστώ και να μπω στην οικογένεια του Ολυμπιακού». 

-Το καλοκαίρι που πήγες στον Παναθηναϊκό, είχες συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Μας θυμίζεις τι είχε συμβεί; 

«Σε προσωπικό επίπεδο είχα συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τα είχα βρει σε όλα. Τότε όμως υπήρχε ένα συμβόλαιο σε ισχύ με τον Πανιώνιο και η διοίκηση της ομάδας, είχε κρίνει σκόπιμο να παίξω και να υπογράψω στον Παναθηναϊκό». 

-Τα χρόνια σου στον Παναθηναϊκό είχαν τίτλους, δόξες και γενικά ήταν γεμάτα. Πόσο εύκολο είναι να βάζεις σε όλα αυτά μία τελεία και να ξεκινάς κάτι διαφορετικό; 

«Στον Παναθηναϊκό, όντως είχα πολύ καλά χρόνια. Με τίτλους, με επιτυχίες αλλά και με δυσκολίες. Τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, όμως πλέον είμαι καλά και αυτό έχει σημασία. Σίγουρα δεν ήταν η πιο εύκολη επιλογή που κλήθηκαν να κάνω στη ζωή μου, όμως κοιτάω μπροστά και είμαι έτοιμος για το νέο ξεκίνημα. Χρειαζόμουν μία αλλαγή στην καριέρα μου και νέες εικόνες». 

-Έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποχώρηση του Ομπράντοβιτς; 

«Για μένα ναι. Πολύ σημαντικό. Όσο και ότι έφυγαν πολλοί και από τους παίκτες που είχε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός χτίζει μία εντελώς καινούργια ομάδα και για μένα θα ήταν δύσκολο να μείνω εκεί, αφού πολλά είναι δεδομένο ότι έχουν αλλάξει ή θα αλλάξουν». 

«Εκπέμπει υγεία ο Ολυμπιακός» 

-Τι το διαφορετικό είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός και ανέβηκε στην κορυφή Ευρώπης και Ελλάδας; 

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πέρσι ή για την ακρίβεια τα τελευταία χρόνια, εκπέμπει υγεία. Η περασμένη σεζόν ήταν εκπληκτική και αυτό συνέβη γιατί είχε ένα σύνολο που έβγαζε πολύ ενέργεια στο παρκέ. Είχε φοβερή ομοιογένεια. Πλέον ως μέλος αυτής της ομάδας, καταλαβαίνω ένα ακόμα μυστικό που είναι το φοβερό κλίμα στα αποδυτήρια. Το δύσκολο για τον Ολυμπιακό είναι να διατηρηθεί στην κορυφή, αφού ποια ομάδα δεν θα τα δώσει όλα για να μας κερδίσει; Πρέπει να συνεχίσουμε με όρεξη, προκειμένου να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά». 

-Μίλησες με κάποιον που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου; 

«Καταρχήν μίλησα με τον Σπανούλη. Ο Βασίλης μου εξήγησε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και μπορώ να πω ότι μου επιβεβαίωσε όσα φαίνονταν απ’ έξω. Επίσης, πριν υπογράψω μίλησα για αρκετή ώρα με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Μου εξήγησε τι θέλει από εμένα, τι πρέπει να κάνω και είδα ότι το να πω το «ναι» στον Ολυμπιακό, ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Είναι μία πρόκληση απ’ όλες τις πλευρές». 

-Τελικά, τώρα που βλέπεις φωτογραφίες και με τα δύο χρώματα φανέλας, ποια νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο; 

«Οι φίλοι μου, λένε ότι ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι είναι Ολυμπιακοί. Μετά τη μεταγραφή μου πάντως, πολλοί από αυτούς χάρηκαν και με το παραπάνω».

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου