Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ζόρια για το Μαξίμου οι περικοπές στους ένστολους

Σε διαδικασία έντονης αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να πειραχθούν κατά το δυνατόν λιγότερο τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, βρίσκονται Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών. Οι επικείμενες περικοπές... 
...σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις προκαλούν οξύ προβληματισμό, κυρίως λόγω των πολιτικών επιπτώσεων που θα προκληθούν από τις σχετικές αποφάσεις. 

Το ζήτημα απασχολεί ισότιμα και τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συναποτελούν την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς ακουμπούν σε μείζονα προβλήματα της ελληνικής καθημερινότητας, που οξύνονται λόγω της οικονομικής ύφεσης. Το «ψαλίδισμα» των αποδοχών των ένστολων, εκτιμάται από το Μαξίμου αλλά και από τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. ότι θα επιφέρει μία σειρά από συνέπειες με τη διαδικασία του ντόμινο.

Στο πρώτο επίπεδο, γίνεται αντιληπτό ότι, κοινωνικά, θα περιοριστεί ίσως και δραστικά η αντιμετώπιση φαινομένων εγκληματικότητας τα οποία, με βασική αιτία την οικονομική κρίση, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Συναφώς, πιθανολογείται ότι θα ατονήσει και η αστυνόμευση των συνόρων –ηπειρωτικών και θαλασσίων- που θα έχει ως συνεπακόλουθο την αύξηση των ποσοστών εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα. 

Τέτοια εξέλιξη θεωρείται βέβαιη, ανεξάρτητα και από το αίσθημα ευθύνης των ενστόλων, δεδομένης της επομείωσης του βιοτικού τους επιπέδου.  Σε δεύτερο επίπεδο, το πολιτικό, τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην ενίσχυση της κοινωνικής υποστήριξης των κομμάτων με ακραία ιδεολογία, ενδυναμώνοντας επί της ουσίας την «Χρυσή Αυγή» και διαμορφώνοντας εκ νέου τον πολιτικό χάρτη της χώρας. 

Ήδη άλλωστε, το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου έχει επιχειρήσει να αποδομήσει την προσπάθεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και θεωρείται βέβαιο ότι οι όποιες περικοπές στα μισθολόγια των ένστολων, θα προσφέρουν προνομιακό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στους Χρυσαυγίτες. 

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου