Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν ανένδοτοι οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί και έτσι παρατείνεται η ταλαιπωρία για τους πολίτες που από την 1η Σεπτεμβρίου πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε... 
...αργά το βράδυ της Δευτέρας η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αττικής, μετά την άκαρπη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων για το θέμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ.
Από την 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 έκπληκτος από την απόφαση, καθώς οι φαρμακοποιοί έλαβαν τη διαβεβαίωση από την ηγεσία του υπουργείου ότι από σήμερα, Τρίτη, θα αρχίσει η εξόφληση οφειλών.
Όπως είπε, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που θα πρέπει να πληρώσουν για τα φάρμακά τους και σημείωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν χρωστά στους φαρμακοποιούς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής Κ. Λουράντος απάντησε ότι η κινητοποίηση συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται.
Όπως εξήγησε, το υπουργείο υγείας λέει ότι εξοφλείται ο Μάιος και μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι δύο μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος) δεν είναι φοβερή υπόθεση, αλλά αυτό που δεν λένε είναι ότι οφείλονται στους φαρμακοποιούς 500 εκατ. ευρώ από παλιότερα.
Ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι ο Γ. Βουδούρης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, όχι γιατί ευθύνεται ο ίδιος, αλλά γιατί δεν έχει τους πόρους.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής απέδωσε σημαντικό μέρος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην νέα τακτική των φαρμακοβιομηχάνων να ζητούν άμεση εξόφληση των παραγγελιών και επισήμανε ότι χρειάζεται να δώσουν πίστωση.
 Παρατήρησε, δε, ότι σε αυτήν την τακτική οφείλονται και οι πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου