Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο έλληνας βάζει πάνω απ' όλα την ψυχαγωγία του και ο ΓΑΠ δεν συνεισέφερε σ' αυτό

Οφείλει πολλά στο Mega......
Η ιδέα της διακαναλικής συνέντευξης είμαι πεπεισμένος τελικά ότι δεν θα επιτύχει τον αρχικό σκοπό της. Δύσκολα θα συσπειρώσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ακόμη δυσκολότερα θα προσηλυτίσει τους επιπρόσθετους ψηφοφόρους που το επέλεξαν στις εθνικές εκλογές του 2009. Όχι γιατί η εμφάνισή του δεν ήταν καταλυτική -ποιός εξάλλου είχε τέτοια ελπίδα;- ή γιατί δεν κατάφερε να απαντήσει ευθέως και ξεκάθαρα σε κάποιο από τα ερωτήματα (ούτε με τη 2η φορά της επανατοποθέτησης) που κλήθηκε σαν σε σύσκεψη εργασίας να απαντήσει (ίσως θέλησαν να τον κάνουν να νιώσει για μια φορά άνετα σε live συνέντευξη, δεν τους κακολογώ). Όχι γιατί -δίχως ουσιαστικά εμφανή λόγο- προσέδωσε...


στις εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και έτσι θα χρεωθεί ο ίδιος τυχόν αποτυχία (εξάλλου, ως αρχηγός, έχει χρεωθεί αρκετές ήττες αλλά δεν κατέστησαν δυνατή την πτόησή του στο δρόμο για την πρωθυπουργία). Όχι γιατί ενώ θα ανέμεναν κάποιοι να επιφέρει μια ομαλότητα στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου, έσπειρε ήδη θύελλες για τον σταλινικό τρόπο που στήθηκε, με πρόσθετες απροσδιόριστες συνέπειες στην κάλπη. Όχι γιατί το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο νεοέλληνας -όσο μαλάκας κι αν παραμένει- δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα προς άγρα ψήφων και ενεργεί αντιδραστικά όταν του βάζουν τη θηλιά του "φούντου" στο λαιμό. Όχι γιατί και οι ίδιοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα κινούνται πια με λιγότερη διάθεση και με άλλον αέρα, αφού νιώθουν ήδη καπελωμένοι.
Η διακαναλική συνέντευξη, όσο γρήγορα και τηλεοπτικά κι αν στήθηκε, δεν θα επιτύχει τον σκοπό της γιατί οι έλληνες δεν θα συγχωρέσουν ποτέ στους ιθύνοντες του επικοινωνιακού επιτελείου (και συνακόλουθα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό) ότι έλαβε την καλύτερη prime-time της εβδομάδας και του στέρησε την αγαπημένη του σειρά. Όπως είπε και η Άστρη, "ο έλληνας βάζει πάνω απ' όλα την ψυχαγωγία του" και ο ΓΑΠ απόψε δεν συνεισέφερε σ' αυτό. Αν κανείς λάβει υπόψιν και τις αντιδράσεις βαριαστεμάρας των επί Μαξίμου παριστάμενων δημοσιογράφων, τότε καταλαβαίνει ότι ορθά το STAR την ώρα της συνέντευξης έπαιζε "Συμμορία των 11" και καταστροφικά το MEGA προτίμησε τον ΓΑΠ. Αν είχε επιλέξει να παίξει το Νησί, αύριο ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να βρει... απομονωμένο νησί, όχι για επενδύσεις, αλλά για να μείνει.
Το MEGAλο κανάλι τον διέσωσε και εκείνος του οφείλει...Πολλά.

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/mega.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου