Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΟΡΓΗΣ


Ο εφιάλτης του κομματισμού και της πολιτικής απάτης, φαίνεται να παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Σε αυτό, σιγοντάρουν δυναμικά και οι "Αποχίτες", που βλέπουν πλέον, ότι υπάρχει ελπίδα νεκρανάστασης της χώρας. Η αποχή για πρώτη φορά, μετά την "μεταπολίτευση", θα είναι ο νικητής στην παρούσα τσιρκοεκλογική παρωδία όπως δείχνουν τα πράγματα.

Για αυτό, τα κομματικά επιτελεία, ετοιμάζονται πυρετωδώς αυτό να το αποτρέψουν. Αν δεν τα καταφέρουν, θα τρίξει συθέμελα το έκτρωμα διακυβέρνησης τους και αυτούς που το απαρτίζουν, αλλά και αυτούς που το στηρίζουν.


Η αβεβαιότητα των κομμάτων εξουσίας, που βρίσκονται σε αμηχανία, φαίνεται με τις γνωστές και ανήθικες μεθόδους τους, όπως η πόλωση, τα πολιτικά βεγγαλικά και με φανφάρες, να ..........ελέγξουν την κατάσταση, σε μια ύστατη προσπάθεια, να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία τους, που δημιούργησαν και συντηρούν τόσα χρόνια.

Γνωρίζουν, ότι το εκλογικό σώμα, αυτό που ποσοτικά κρίνει την διαιώνιση τους, είναι στη πλειονότητά του πνευματικά "ανάπηρο". Ακολουθεί ένα μεγάλο ποσοστό συναλλασσόμενο, οι κοινοί βολεμένοι και τέλος, ένα μικρό ποσοστό, αλλά ικανό και φανατισμένο, οι χούλιγκανς της "πολιτικής" οι οποίοι εκτός της ψήφου, επηρεάζουν κυρίως με τη στάση τους, ως κομματικές προεκλογικές βιτρίνες.


Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, το κοινοβούλιο να κρατείτε από ανθρώπους του μέτριου και κάτω, αλλά και από κουτοπόνηρους, που αντί άσκησης πολιτικής, συνάλλαζαν και συναλλάσσονται για ιδίου όφελος με τις γνωστές πλέον ολέθριες καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα.


Οι σύμμαχοι τους στο θεάρεστο έργο τους, τα συναλλασσόμενα μαζί τους ΜΜΕ, εξαπολύθηκαν σε ένα οικτρό αγώνα, περισυλλογής και διασφάλισης αυτής της "προίκας".

Τα δεδομένα σήμερα όμως άλλαξαν. Οι πνευματικά "ανάπηροι" είναι επιπλέον και αβόλευτοι, από το γύρισμα της πλάτης των "πολιτικών" τους φίλων. Η παραδοσιακή πόλωση με τα ευεργετικά αποτελέσματα στους κομματικούς χούλιγκανς, φαίνεται να επηρεάζει ακόμη, αλλά όχι τόσο που θα μπορούσε να κρίνει και το μέλλον τους.


Επόμενο είναι, ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζονταν στη πρακτική του βολέματος, να βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ενός συστήματος, που προσπαθεί με δικτατορικά τεχνάσματα του τύπου, εγώ ή το χάος, τη διαιώνιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου