Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ισραήλ και Μπιρμπίλη «έφαγαν»... Αστακό

elliniko430220Αιχμές για λάθος χειρισμούς, που οδήγησαν σε «ναυάγιο» την επένδυση του Κατάρ, αφήνει η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Rosebud, μέλος της κοινοπραξίας του Αστακού, εναντίον του έτερου μέλους της ίδιας κοινοπραξίας Sabagh and Khoury ή CCC. Σε τρισέλιδη ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Rosebud αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρά τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι εταίροι, η CCC δεν αντελήφθη ότι σε επενδύσεις αυτού του ύψους και σε έργα παρόμοια με αυτό του Αστακού οι αναμενόμενες αποδόσεις είναι πάντα χαμηλού επιπέδου.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία επέμεινε μέχρι τέλους στην αξίωση παροχής εκπτώσεων επί της τιμής του καυσίμου αερίου, που ενώ δεν ήταν αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της επένδυσης θεωρήθηκαν, και δικαίως, παράλογες.
Απαντώντας στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, η Rosebud ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν οι φήμες πως η ματαίωση της επένδυσης οφείλεται στη μη επίτευξη συμφωνίας για την αγορά του 70% της παραγόμενης ενέργεια στον Αστακό από ιταλικών συμφερόντων προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ανυπόστατα χαρακτηρίζει και τα σενάρια περί δήθεν ανομολόγητων προθέσεων της κοινοπραξίας να διοχετεύσει την παραγόμενη στον Αστακό ηλεκτρική ενέργεια στην ελληνική αγορά.

0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου