Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Άρπαξαν λιγότερα από όσα υπολόγιζαν


Η αστυνομία αναζητά τα ίχνη τους
Στο τρίγωνο μεταξύ Γαστούνης, Αμαλιάδας και Αρχαίας Ήλιδας αναζητούν οι αστυνομικοί τα ίχνη των άγνωστων κακοποιών που εκτέλεσαν την... έξυπνα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη κλοπή ενός μηχανήματος αυτόματης ανάληψης από τις εγκαταστάσεις σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, χωρίς ωστόσο να βάλουν στο «χέρι» το μεγάλο ποσό που υπολόγιζαν.

Οι δράστες έκλεψαν αρχικά ένα αγροτικό φορτηγάκι μεγάλου κυβισμού από την Γαστούνη και με αυτό πήγαν στο σούπερ μάρκετ όπου είχαν εντοπίσει το ATM της Εμπορικής τράπεζας, με διαστάσεις μικρότερες από αυτά που υπάρχουν στις τράπεζες. Έσπασαν την τζαμαρία, «ξήλωσαν» από τη θέση του τον συναγερμό και τον έριξαν σε έναν κουβά με νερό για να τον απενεργοποιήσουν. Αμέσως μετά, έδεσαν με συρματόσκοινο το ΑΤΜ, το έσυραν με το αγροτικό «ξεριζώνοντάς» το από τη θέση του και το φόρτωσαν στο φορτηγάκι.

Πρέπει να ήταν τουλάχιστον τρία άτομα για να το μεταφέρουν και τα δύο από αυτά βάλθηκαν να παραβιάσουν το μηχάνημα όσο το τρίτο οδηγούσε, έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο. Πράγματι τα κατάφεραν, αλλά δεν βρήκαν περισσότερα από 10.000 ευρώ στην θήκη των χαρτονομισμάτων! Το διαλυμένο ATM βρέθηκε στην καρότσα του αγροτικού το οποίο οι κακοποιοί εγκατέλειψαν σε δασική έκταση κοντά στην Πηνεία της Αρχαίας Ήλιδας και διέφυγαν προφανώς με άλλο μέσο.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου