Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα Παπανδρέου προς Αρχιερείς και Ιερείς: Ο μισθός σας θα είναι πολύς μόνο εν τοις ουρανοίς!


Του ΖΑΧΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ
Το καμπανάκι του κινδύνου για την Εκκλησία χτύπησε ουκ ολίγες φορές από τούτο το βήμα κυρίως προς την κατεύθυνση των Δεσποτάδων, η πλειονότητα των οποίων απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως η κάρτα του πολίτη δείχνει αφενός μια περίεργη περισυλλογή και αφετέρου αργά αντανακλαστικά στις αντιδράσεις της.
Κάτι που-σε μια κρίση αυτοκριτικής- παραδέχεται το σύνολο του Σώματος της Ιεραρχίας στο ενημερωτικό της φυλλάδιο, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε. «Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, από τα τέλη Ιουνίου επικαλούμενοι κρατικά και εκκλησιαστικά έγγραφα είχαμε αποκλειστικά αποκαλύψει τα σχέδια των νεοταξικών εγκεφάλων των Βρυξελλών για το σταδιακό διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας με «όχημα» τη δυσβάσταχτη-κατά τους κυβερνώντες-μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό κορβανά.
Τότε, ίσως και λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, αρκετοί Μητροπολίτες δεν ασχολήθηκαν σε βάθος με το θέμα, απέφυγαν να πάρουν θέση και αρκούνταν να χαρακτηρίσουν υπερβολικό το δημοσίευμα.
Όταν,όμως, εδώ και λίγες ημέρες «φούντωσε» η φημολογία για μισθολογική αποκοπή Ιεραρχών και ιερέων από το...παγκάρι του Δημοσίου, το...ιερατείο κινητοποιήθηκε άμεσα. Η προστασία του «άρτου υμών του επιούσιου» υπεράνω όλων.
Εκεί που για την ηλεκτρονική κάρτα η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας-και με δική της ευθύνη- βρέθηκε στο περιθώριο των εξελίξεων κάνοντας υπακοή στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τώρα προ της...οικονομικής απειλής έσπευσε να καυτηριάσει την κυβέρνηση, που κατάντησε τη χώρα «υπό κατοχή να εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας» και να καταγγείλλει την ηγεσία της(βλέπε:πρωθυπουργό).
«Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού...Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που καλλιέργησε πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας», επισημαίνουν με σκληρή γλώσσα.
Στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα αντίστασης με πολλούς αποδεκτές: «Η Εκκλησία δε φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό και μαρτύριο»
Οι Σταυροφόροι Βρυξελλών - ΔΝΤ διαχωρίζουν Πολιτεία-Εκκλησία
«Τι να γυρεύει, άραγε, η Έφη Μιτώση, στενή συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και παλιότερα του τότε υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, στους διαδρόμους του υπουργείου Εσωτερικών;» αναρωτιούνται πλέον δεκάδες κληρικοί του Συνοδικού Μεγάρου, καθώς είναι κοινό μυστικό πως η παρουσία της εκεί σε ρόλο συνδέσμου Αρχιεπισκοπής-κυβέρνησης έγινε κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προκειμένου να ενημερώνεται για το παρασκήνιο της αποδέσμευσης Πολιτεία-Εκκλησίας.
Ποιό είναι αυτό; Η «Ε.Ω.Κ» από το καλοκαίρι μέσα από ένα προφητικό-όπως αποδείχτηκε-ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την κυκλωτική κίνηση των νεο-σταυροφόρων της Ευρωπαικής Ένωσης.
Διαβάστε τι ακριβώς γράφαμε: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Νεοταξίτες Μανδαρίνοι των Βρυξελλών έχουν δώσει εντολή στους χρηματο-οικονομικούς εντολοδόχους τους- εντός και εκτός της χώρας- για «εισβολή» στο χώρο της Ελλαδικής Εκκλησίας, με στόχο το σταδιακό πλην όμως οριστικό χωρισμό της από την Πολιτεία δημιουργώντας θεσμική σύγχυση και κοινωνική αναταραχή.
Οι χρηματόστροφοι εγκέφαλοι της Παγκοσμιοποίησης, με όχημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα υπερκέρασαν με σχετική ευκολία τις ασθενείς αντιστάσεις μελών της εγχώριας κυβέρνησης- και με πρόσχημα τις περιβόητες δόσεις βοηθείας- προχωρούν ακάθεκτοι στην ισοπεδωτική τους πορεία βάζοντας... χέρι στα εσωτερικά της Εκκλησίας μέσω της μισθοδοσίας των στελεχών της.
Ωστόσο, ο κίνδυνος διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών είναι ορατός.
«Που αποσκοπεί η απογραφή.Θα σταματήσετε τις πληρωμές στην Εκκλησία», ρωτήσαμε στο Περιστύλιο της Βουλής τον Υπουργό Εσωτερικών.
Απρόθυμος να απαντήσει έγνεψε μάλλον αρνητικά το κεφάλι του ψελλίζοντας ως άλλη Πυθία: «Ότι ισχύει, ισχύει για όλους στον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου».
Πιο αποκαλυπτικός ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. «Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα επανεξετασθούν». Με άλλα λόγια οι περίπου 10.000 κληρικοί της Εκκλησίας ίσως κληθούν να πληρώσουν... το μάρμαρο αποσυνδεόμενοι μισθολογικά από το Δημόσιο κορβανά.
Αποκαλυπτική των ανωτέρω σχεδιασμών είναι η εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 48 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,η οποία εστάλη προς άπαντα τον Ιερόν Κλήρον προ 15νθήμερου, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι κληρικοί και οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής θα πρέπε μέχρι τέλος Ιουλίου να δηλώσουν μεταξύ άλλων την κάρτα κοινωνικής τους ασφάλισης, το γνωστό πια ΑΜΚΑ ή το βιβλιάρια υγείας τους (!), ένα σχετικά πρόσφατο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ και ένα εκκαθαριστικό φορολογίας από το 2002 και μετά.
«Οι ιερείς ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου τομέα. Είναι λογικό το Υπουργείο Οικονομικών να αναζητά τα ακριβή στοιχεία, ώστε να μπει μια τάξη σε ένα χάος δεκαετιών», σχολίασαν κύκλοι της Διεύθυνσης Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής.
«Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Παρά τα διάφορα λεγόμενα περί του αντιθέτου έχω την αίσθηση πως μέσα στο 2011 θα τεθεί εν αμφιβόλω το status quo Εκκλησίας-Πολιτείας.
Η μισθοδοσία του κλήρου είναι πλέον βραχνάς για την κυβέρνηση και ένα οικονομικό διαζύγιο ανοίγει το δρόμο για το ΘΕΣΜΙΚΟ χωρισμό , που διεθνιστικοί Οίκοι Εμπορίου και σκοτεινά κέντρα ΠΡΟΩΘΟΥΝ από καιρό», μας δήλωσε Αρχιμανδρίτης σε ενορία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσθέτοντας υπαινυκτικά ότι η χειραγώγηση του εθνικού μας πλούτου από το Διευθυντήριο της Δύσης ενδεχόμενα αποτελεί προάγγελο του χαράγματος της ατομικής βούλησης αρχικά μέσω του ΑΜΚΑ.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/12/blog-post_5143.html#ixzz18lD5uRuV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου