Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτές κατά τραπεζών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Ο
ι τράπεζες αγνοούν και παραβιάζουν το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καταγγέλλουν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ζητούν εξηγήσεις από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. 
Στην ερώτηση που συνυπογράφουν, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι με διάφορες προφάσεις οι τράπεζες αρνούνται να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. 

Παραθέτουν μάλιστα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ότι μόλις το 3% των αιτήσεων έχουν απαντηθεί και μόνο 0,1% έχουν αντιμετωπιστεί θετικά. 

Οι βουλευτές καλούν ευθέως τους συναρμόδιους υπουργούς να υποχρεώσουν τα πιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, που ανακουφίζει χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Την ερώτηση υπογράφουν οι κυβερνητικοί βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Ζωΐδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Σοφία Γιαννακά, Νάσος Γικόνογλου, Χρήστος Κατσούρας, Σπυροπάνος Μαργέλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Βλατής, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Δημήτρης Παπουτσής. 


http://dete.gr/news.php?article_id=17850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου