Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η χώρα εισέρχεται σε μονοπάτια που είναι άγνωστο που θα οδηγήσουν

του  Αθανασιου Ε.ΔρούγουΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΑΔΙΚΑ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ. Η ΧΩΡΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ...

Παραμένω πολύ ανήσυχος . ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
*Ορατότης μηδέν .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Άδικα ματώνει ο Ελληνικός λαός και είναι αδύνατο να διακρίνουμε εν μέσω πρωτοφανούς αναξιοπιστίας του συστήματος που οδηγούμαστε. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.
Εμβρόντητος ο λαός πληροφορείται κάθε ημέρα νέα και πρωτοφανή μέτρα. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ. Άσχετοι και επικίνδυνα εντολοδόχοι σε διάφορα κανάλια χαίρονται για τα μέτρα και αυτοϊκανοποιούνται… Και θέλουν να το παίξουν και διεθνολόγοι…Αριβιστές χειρίζονται την πτωτική πορεία της χώρας σε γκρεμό και δεν υπάρχουν φανερά ΤΟΙΧΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ή ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ.
*Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ θα είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ το 2011. Άρα μπορεί μέσα στα ήδη πρωτοφανή χάλια της χώρας κι εν μέσω «μεταμφιεσμένης πτώχευσης με εξαντλητικούς όρους και χωρίς οι ανίκανοι να έχουν διαβάσει το μνημόνιο να βαίνουμε σε ακόμα χειρότερα». ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΟΥΤΕ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ κλπ. Σκεφθείτε μια διεθνή κρίση για την Ελληνική οικονομία, εν μέσω ύφεσης και μνημονίου…ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….
*Καλά αυτό είναι από τα άγραφα .ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ οι πράσινοι βουλευτές τον πιο άθλιο προϋπολογισμό της πρόσφατης ιστορίας μας και παράλληλα τον ψηφίζουν!! Αδιανόητο. Τόσο πολύ φοβούνται για τις θεσούλες τους .Η κοινωνία τους έχει βάλει στην άκρη και ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. Αιδώς. Αν συνεχιστεί αυτή η φάση τότε όλα από την λαϊκή αγανάκτηση θα είναι πιθανά… Εδώ αυτοί έχουν λάβει μέτρα που δεν τα ζήτησε το ΔΝΤ(πχ στον ιδιωτικό τομέα). Βασιλικότεροι του Βασιλέως! ΚΑΠΟΙΟΣ βουλευτής από Θεσ/κη μίλησε για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ… Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ!! Δηλαδή τι θα κάνει; Οι βουλευτές –όπως συμβαίνει στο εξωτερικό-θα πρέπει να έχουν ελευθερία σκέψης. ΔΕΙΤΕ αυτό το διάστημα στο μείζον θέμα της ΝΕΑΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ START με την ΡΩΣΙΑ. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε πολλά και πχ ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής και κορυφαίο στέλεχος ψηφίζει ελεύθερα μαζί με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ υπέρ της ΣΥΝΘΗΚΗΣ. Γιατί θεωρεί ότι είναι καλή. Γνωστές προσωπικότητες όπως ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας Γερουσιαστής ΜΙΤΣ ΜΑΚΟΝΕΛ πρωτοστατεί κατά της Συμφωνίας. Όμως δεν διαγράφεται ο ΛΟΥΓΚΑΡ. Αν είναι δυνατό!. ΕΧΟΥΝ μεταλλάξει στην πατρίδα μας τους εκλεγμένους βουλευτές σε αγέλη αμνών… ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!. Αφού οι κύριοι ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ-ΝΑΣΙΩΚΑΣ κα και η ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ διαφωνούν με τον Παπακωνσταντίνειο προϋπολογισμό, γιατί δεν ρίχνουν την κυβέρνηση. Ο Γ.Α.Π έχει πει σε κλειστό κύκλο ότι αν φθάσει σε 152-153 βουλευτές δε εκβιάζεται και παραιτείται. ΕΝΤΑΞΕΙ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!! Αυτή η χαμαιλεοντική τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί και στα δυο προσεχή καυτά νομοσχέδια για το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και το ΑΝΟΙΓΜΑ των ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Εκεί θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα των επαγγελματικών οργανώσεων και βάλε. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Άρα οι κυβερνήσεις ΣΗΜΙΤΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ είναι συνεύθυνες της τραγικής εξέλιξης και των βίαιων ενεργειών του σήμερα .
*Η αξιοπιστία της χώρας είναι κάτω από το ναδίρ(ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ). Από ΦΙΤΣ και ΜΟΥΝΤΙΣ τα έχουμε κατέβει τα σκαλιά. Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ΕΥΡΩΠΗ δυο ταχυτήτων. ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό. ΠΟΥ ΒΑΙΝΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
*Είναι απύθμενο το θράσος να περικόπτουν μισθούς και συντάξεις από εκατομμύρια ανθρώπους. ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΟΥΤΕ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. Οι πολίτες και η κοινωνία γνωρίζουν τι συμβαίνει. Είναι οι πολιτικοί που δεν καταλαβαίνουν και το μέλλον τους πιθανότατα να είναι οδυνηρό. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΧΡΕΗ; Δεν θέλει οικονομολόγους για αυτά. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…Και δεν ενδιαφέρεσαι για την διαβίωση των ανθρώπων…Πάντως δεν μπορώ να προκαθορίσω τι μέλλον θα έχουν πολλοί από αυτούς που υποτίθενται ότι κυβερνάνε σήμερα….ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΩ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.
*ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Το έχω πει και γράψει ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές και το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί. Φυσικά δεν πείθει και η ΝΔ οπότε δεν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση. ΕΝΩ η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ κατρακυλά περαιτέρω .ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ προεκλογικά δεν μίλησε για τέτοια μέτρα που είναι αντιλαϊκά και ανάλγητα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ και ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ οργανισμών να καθοδηγούν στην απόλυτη παρακμή μια χώρα στην οποία δεν τιμωρείται παραδειγματικά κανένας. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ. Είναι απαραίτητη η λαϊκή ετυμηγορία. ΑΜΕΣΑ. Και από εκεί και πέρα να δούμε τα επόμενα βήματα που θα είναι επώδυνα, αλλά τουλάχιστον να χαραχθεί μια σ\ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Τα διάφορα μνημόνια ναρκοθετούν την χώρα για δεκαετίες και είναι ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ή και ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Είναι καιρός για πολύ υπεύθυνες και εμπλουτισμένες με ανθρωπισμό και κατανόηση ιδέες να υλοποιηθούν το συντομότερο. ΟΧΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΜΗΡΙΕΣ-ΔΕΣΜΑ-ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΕΣ. ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ.
ΥΓ: Πάντοτε ήμουνα και είμαι με τη ΔΥΣΗ. Ποτέ δεν το έκρυψα. Πολέμιος των Σοβιετανθρώπων και των τρισάθλιων καθεστώτων του τότε ανατολικού μπλοκ. ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΝΤΑ με τη ΔΥΣΗ. Και σε όλες τις χρονικές περιόδους υποστήριζα και υποστηρίζω τη ΔΥΣΗ. Οι Σοβιετικοί τότε και οι Κινέζοι-Ιρανοί κλπ σήμερα δεν ήσαν ποτέ οι συμπαθείς σε εμένα. ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΕΕ και της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Και τότε και πάντα. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ , ΠΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ. Εδώ τα πράγματα έχουν ξεφύγει… και ίσως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ/ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ και η κατάσταση χειροτερεύει. ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. Εδώ πρέπει η ΔΥΣΗ να βοηθήσει την χώρα μας.. ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ.(και πάντοτε παραδέχομαι ότι επί δεκαετίες με άθλιες πολιτικές μεθόδους και προβληματικές κυβερνήσεις αποτύχαμε και ως εκ τούτου έχουμε και εμείς τεράστιες ευθύνες).


http://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου