Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες


Με καλές για την εποχή θερμοκρασίες
Την Τρίτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ...αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ανατολικά θα υπάρχει πρόσκαιρη τοπική συννεφιά και υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι σταδιακά στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ίδια περίπου επίπεδα.

Την Παρασκευή (παραμονή Χριστουγέννων) προβλέπεται σε όλη τη χώρα αραιή συννεφιά που σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσει και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά που από τις μεσημεριανές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ αλλά από τις απογευματινές ώρες θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν λίγο. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 και αργότερα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Το Σάββατο (Χριστούγεννα) στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται τοπική συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά καθώς και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο ενώ και στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μια πιθανότητα για λίγες ασθενείς πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειότερα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά και νότια.

Τη Δευτέρα στην ανατολική και νότια Ελλάδα προβλέπονται σποραδικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανόν λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και λίγα χιόνια στα βορειοανατολικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται τοπική συννεφιά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου