Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«Κούρεμα» 50% στην παρέλαση

Να μειωθεί η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου αποφάσισαν Αρχές και Αστυνομία, υπό το φόβο επεισοδίων. Οι αρμόδιοι μετά... 
...και τα περσινά επεισόδια, οπότε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχώρησε εκφράζοντας την ενόχλησή του, αποφάσισαν να μειωθεί ο χρόνος της παρέλασης στο 50%, δηλαδή από 80 λεπτά σε 40. 
"Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή πραγματοποίηση μιας παρέλασης που θα διαρκέσει 80 λεπτά", φέρεται να ήταν η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας που πρότεινε να έχει διάρκεια μισής ώρας.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της συμπρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς δέχονταν πιέσεις από φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στη φετινή παρέλαση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.
Βρέθηκε έτσι η "φόρμουλα" να παρελάσει ο ίδιος αριθμός τμημάτων με πέρυσι, αλλά το κάθε τμήμα να αποτελείται από μικρότερο αριθμό ατόμων.
Το έργο της διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής της παρέλασης θα αναλάβουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, με την Ελληνική Αστυνομία να θέτει ως στόχο τη δημιουργία ενός "αποστειρωμένου" χώρου περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων στα πρότυπα εκείνου που δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μέσα στον συγκεκριμένο χώρο θα βρίσκονται μόνο οι επίσημοι, αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα καλύπτουν την παρέλαση, ενώ κανείς δεν πρόκειται να περνά χωρίς έλεγχο.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου