Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι αλλαγές στη φορολογία: Τι φόρους θα πληρώνουμε

Νέους φόρους σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 αγρότες θα έχει νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες....


Μεταξύ των αλλαγών είναι η κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών όπως οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία, το ενοίκιο για την πρώτη κατοικία και για τα παιδιά που σπουδάζουν, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, οι δωρεές και οι χορηγίες και οι δαπάνες εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι φοροαπαλλαγές που θα μείνουν είναι τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας και προσωπικών ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, θα αλλάξουν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ θα αυξηθούν οι εισφορές για ασφαλισμένους πριν το 1993 και θα καταργηθούν τα ειδικά επιδόματα ανεργίας.

Στο μεταξύ, από 1/1/2013 καταργούνται τα δώρα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, μειώνεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 23% και θα παρακρατηθεί αναδρομικά 3% από όσους πήραν εφάπαξ από το 1995 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου