Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Θα πληρώνουμε τους φόρους ηλεκτρονικά - Τι θα γίνει με τις εφορίες που κλείνουν

"Οι πολίτες θα πληρώνουν χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τις ΔΟΥ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επισκέψεις στις εφορίες", είπε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών...
«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι «ψωροκώσταινα» και στην φορολογική διοίκηση», όπως τόνισε.
Aπαντώντας σε ερώτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου της ΝΔ και της Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ είναι στο άμεσο μέλλον να εισαχθεί η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των υποχρεώσεων πολιτών προς τις ΔΟΥ, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας των υπόχρεων στις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον υφυπουργό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες, οι ΔΟΥ σε όλη τη χώρα θα περιοριστούν από 241 σε 114, σε δύο φάσεις, μία εντός του Οκτωβρίου και μία τον Δεκέμβριο.
Για το ίδιο θέμα, το ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι
στις Δ.Ο.Υ. των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από 22 Οκτωβρίου, οι ταμειακές συναλλαγές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου (στις 13.30). Ετσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες.
οι Εφορίες στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Εφοριών που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 και την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου