Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Οι ισχυροί βοριάδες, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και η επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Αυτό οφείλεται σε μια ψυχρή μάζα που μας επισκέπτεται πολύ νωρίς από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από ...
την Ουκρανία, η οποία και  θα επηρεάσει τον καιρό μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά για σήμερα Κυριακή:
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, δηλαδή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο ακόμη και 7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 έως 24 βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει και τους 26 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική
 
Αρχικά ο ουρανός θα είναι  καθαρός αλλά από το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου