Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σωκράτης Κόκκαλης : Μυστικός Κατάσκοπος ;


Τα Τελευταία Χρόνια

ολοι λίγο-πολύ εχουμε ακούσει την φημολογία που στρεφεται γυρω απο τον Πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκρατη Κοκκαλη και το πώς εγινε ενας απο τους πλουσιότερους Ανθρωπους στην Ελλαδα. Συμφωνα με αυτήν την φημολογία ο Σωκρατης Κοκκαλης συνεργάστηκε με ...

....την πρώην διαβόητη Μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας "Σταζι" Αλλα πώς ξεκινησαν οι φήμες ;

Η ΑΡΧΗ

Την αποκάλυψη ότι ο Σ. Κόκκαλης έδινε πληροφορίες και ηταν πράκτορας της «Στάζι» το 1986-87 έκανε η Γερμανική «Ντόιτσε Βέλε» επικαλούμενη έγγραφα της μυστικής ανατολικογερμανικής υπηρεσίας, που έχει στη διάθεσή της.

Ο "ΚΡΟΚΟΥΣ" ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

η Ντόιτσε Βέλε μετέδωσε ότι κατά τη «Στάζι» ο Σωκράτης Κόκκαλης πρόσφερε οικονομική στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΚΚΕ, με αναλογία 10-5-1. Το κείμενο που μεταδόθηκε ειχε ως εξής:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΕ"

«Από έγγραφα της "Στάζι", των μυστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Γερμανίας , πιστοποιείται ότι ο Ελληνας επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης χρησιμοποιούνταν από το τμήμα κατασκοπίας της "Στάζι" ως πληροφοριοδότης, τουλάχιστον από τις αρχές του 1986 μέχρι τις αρχές του 1987 και είχε το ψευδώνυμο "Κρόκους". Στο πρώτο έγγραφο με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου του 1986, ο υποστράτηγος Κλάινε δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις πρώτες πληροφορίες που έχει πάρει από τον Κρόκους και ζητεί από την υπηρεσία του να υπαχθεί ο Κρόκους στο δικό του τμήμα και αυτό ανεξάρτητα από το εάν θα συνεχίσει την περαιτέρω συνεργασία του με τη "Στάζι" στον εμπορικό τομέα. Το δεύτερο έγγραφο φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου του 1987. Διεκτραγωδούνται σε αυτό οι μαζικές πιέσεις της Δεξιάς στην Ελλάδα με αντικείμενο τις σχέσεις της ανατολικογερμανικής εταιρείας "Ελεκτρόνικ" και της "Ιντρακόμ" του κ. Κόκκαλη. Η "Στάζι" εκτιμά ότι οι επιθέσεις αυτές υποκινούνται από τη δυτικογερμανική "Ζίμενς" που προσπαθεί να κατακτήσει την ελληνική αγορά. Ακολουθεί αναφορά στη στήριξη που προσέφερε ο κ. Κόκκαλης κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1986 στο ΠΑΣΟΚ, στη Ν.Δ. και στο Κομμουνιστικό Κόμμα, με αναλογία δέκα, προς πέντε, προς ένα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Πάντως διευκρινίζεται ότι το κόμμα που χρηματοδοτουνταν σταθερά από τον κ. Κόκκαλη ηταν το ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος του εγγράφου αναφέρεται ότι η επόμενη συνάντηση του κ. Κόκκαλη με την υπηρεσία κατασκοπίας της "Στάζι" είχε ορισθεί για τις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στο Ανατολικό Βερολίνο. Τα δύο αυτά ντοκουμέντα πιστοποιούν τη συνεργασία του Κρόκους με τη "Στάζι" κατά την περίοδο 1986-1987.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες πριν την κατάρρευση του καθεστώτος (1989-1990), υπάλληλοι της Στάζι κατέστρεφαν αρχεία, με καταστροφείς εγγράφων και με τα χέρια.Κατεστρεψαν σχεδόν το σύνολο των εγγραφων που ειχαν να κανουν με τους πληροφοριοδότες της Σταζι αλλα και τις πληροφορίες που αποκόμισε απο αυτους. Το 1995 η γερμανική Κυβέρνηση ξεκίνησε την επανασυναρμολόγηση των εγγράφων αυτών, τα οποία είχαν βρεθεί σε 16.000 σακούλες (περί τα 33 εκατομμύρια σελίδες). Το τεράστιο έργο της ταξινόμησης και της επεξεργασίας αυτών των φακέλων ανατέθηκε από την κυβέρνηση της Βόννης στον υπερκομματικό πρώην ιερωμένο του Ροστόκ και αγωνιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Γιοακίμ Γκάουκ. Η γνωστή ως «Υπηρεσία Γκάουκ» στελεχώθηκε με 300 άτομα, μεταξύ των οποίων και πρώην υπάλληλοι της Στάζι. Κάποια αρχεία είχαν αποκτηθεί από τη CIA, και επιστράφηκαν στη Γερμανία το 2000. Σημερα εχουν περίπου επανασυναρμολογηθεί περιπου 400 σακούλες.Ειναι αμφιβολο αν ποτέ βρεθούν αποδείξεις για την υποτιθέμενη σχεση του Σωκράτη Κοκκαλη με την Στάζι. Επίσης δεν πρεπει να υποτιμάμε το γεγονός μιας γνωστής μεθόδου των μυστικων υπηρεσιων, αυτην της προπαγανδας και της διασποράς ψευδών Πληροφοριων με σκοπό την σπιλωση ονοματων αλλα και πολιτικών κομματων και πολιτικών. Μεχρι σημερα η Υποτιθέμενη Σχεση του Σωκρατη Κοκκαλη με την Στάζι παραμενει στην Σφαίρα της Φαντασιας. ή μηπως οχι ;

αποσπάσματα απο enet.gr ( 23/02/2002 ) / wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου