Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μας κοστίζουν 10.000 ευρώ το κιλό τα γουρούνια .


Εμείς ξέραμε μέχρι χθες ότι το …χοιρινό είναι το φτηνότερο κρέας αλλά αυτή η κυβέρνηση μας έκανε να το πληρώνουμε ακριβότερο και από …χαβιάρι.
Την ίδια ώρα που κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις του απλού πολίτη και φορολογεί ακόμα και την... πορτοκαλάδα, ο χοντροΒενιζέλος μαζί με τον άλλο πατσοκοιλιά τον Θ. Πάγκαλο, και τον μέχρι πρότινος ισχυρό υπουργό Χ. Παμπούκη, που τώρα έγινε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κοστίζουν στον ελληνικό λαό περί τα 3.400.000 ευρώ ετησίως!
Στις 4 Αυγούστου 2011 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύσταση του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της κυβερνήσεως. Αυτό θα απασχολεί 20 υπαλλήλους (η σχετική απόφαση προβλέπει δέκα μετακλητούς υπαλλήλους, πέντε ειδικούς συμβούλους και πέντε αποσπάσεις υπαλλήλων του Δημοσίου), με τη δαπάνη λειτουργίας του να εκτοξεύεται έτσι στα 895.000 ευρώ ετησίως. Δεδομένου τώρα ότι ο κ. Βενιζέλος διαθέτει ένα ακόμα γραφείο, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του ως υπουργός Οικονομικών και με κόστος περί τα 800.000 ευρώ τον χρόνο, τελικά μάλλον δεν κερδίζει και πολλά το κράτος, από την μείωση των επιδομάτων . Αν προσθέσει σε αυτό κανείς ότι η κυβέρνηση έχει κι άλλον αντιπρόεδρο να την εκπροσωπεί, τον Θόδωρο Πάγκαλο, ομοίου «εκτοπίσματος» και με πολιτικό γραφείο που κοστίζει στο κράτος περί το 1.000.000 ευρώ τον χρόνο, απασχολώντας κι αυτό 20 υπαλλήλους (σύμφωνα με έτερη απόφαση, δημοσιευθείσα σε ΦΕΚ ήδη από τις 30 Οκτωβρίου 2009, καθότι εκείνος διατηρεί την ίδια θέση από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ), το κόστος για τους δύο πολιτικούς που έχουν επιφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την περιστολή των κρατικών δαπανών φτάνει σχεδόν τα 3.000.000 τον χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου