Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Βγάζουν στη φόρα προσωπικά δεδομένα υγείας με τις ευλογίες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων! Σοκαριστήκατε;


Χάσατε την προαγωγή και θέλετε να «κυνηγήσετε» εκείνον που σας την πήρε;

Έχετε το ελεύθερο να χρησιμοποιήσετε εις βάρος του ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα!

Το δρόμο άνοιξε η ίδια η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων με δυο αποφάσεις της!

Έδωσε λοιπόν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (υγείας) σε υποψηφίους που απορρίφθηκαν από το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών για θέσεις προϊσταμένων, προκειμένου να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους σε βάρος συνυποψηφίων τους που επελέγησαν!

Έκρινε ότι είναι νόμιμη η ανακοίνωση ακόμη και στοιχείων προσωπικών δεδομένων υγείας (όπως είναι ο αριθμός αναρρωτικών αδειών) προαχθέντων προϊσταμένων οργανικών μονάδων σε συνυποψηφίους τους που δεν επελέγησαν κατά τις προαγωγές της 12ης Ιουλίου 2010.

Η Αρχή θέτει ως προϋπόθεση να ζητούνται τα δεδομένα με τη νόμιμη διαδικασία (έγγραφη αίτηση) καθώς και να τεκμηριώνεται το υπέρτερο έννομο συμφέρον, που συνίσταται στο δικαίωμα του αιτούντος να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του για την προσβολή των σχετικών αποφάσεων (πχ. υποβολή ένστασης, άσκηση αίτησης ακύρωσης κλπ.).

Με άλλη απόφασή της, η Αρχή επέτρεψε σε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, ο οποίος διεκδικούσε τη μετεγγραφή του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αλλά το αίτημα του απορρίφτηκε, να του χορηγηθούν προσωπικά δεδομένα υγείας συνυποψηφίου του για μετεγγραφή, που τελικά προκρίθηκε, ώστε να τα χρησιμοποιήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου