Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κοίτα ποιους (βαθυπασόκους) διόρισε ο Λοβέρδος ως μανατζαρέους στα νοσοκομεία!..

Πολιτικοί στα νοσοκομεία;
Από τις πρώτες τοποθετήσεις των νέων διοικητών στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και στα νοσοκομεία, που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο χώρος αυτός θα αργήσει ακόμη πολύ για να απαλλαγεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον σφιχτό εναγκαλισμό του με τους πολιτικούς.

Προσέξτε ορισμένα ονόματα διοικητών που επέλεξε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος ως μάνατζερς του Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα αναλάβουν το...
βαρύ φορτίο της εξυγίανσής του.

**Στην 6η Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας) τοποθετείται ως διοικητής ο κ. Δ. Κατσικόπουλος, πρώην Νομάρχης Αχαϊας και πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ.

**Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ο κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και αδελφός του πρώην υπουργού και προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Γ. Ανωμερίτη.

**Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τοποθετείται, ο κ. Κ. Καραμπάτσας, υιός του πρώην βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Καραμπάτσα.

**Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο πρώην βουλευτής Λασηθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Κοκκίνης.

Μπορεί όλα αυτά τα πρόσωπα να είναι άξια να διοικήσουν και σαφώς η συγγένειά τους με πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή τους.

Επειδή όμως από τέτοιου είδους αξιώματα παρήλαζαν επί δεκαετίες, συγγενείς πολιτικών ή αποτυχόντες να εκλεγούν πολιτικοί, δικαιούμαστε να είμαστε τουλάχιστον συγκρατημένοι για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν.

Με λίγα λόγια, όταν και η Τρόικα πια απαιτεί νοικοκύρεμα και εξυγίανση στα νοσοκομεία, θα περίμενε κανείς να δει πρόσωπα που έχουν σταδιοδρομήσει ως μάνατζερς στον ιδιωτικό τομέα και όχι πρόσωπα που η σημαντικότερη δραστηριότητά τους μέχρι τώρα είναι πολιτική.

Γιατί όποιος έχει περάσει από την πολιτική, κατά κανόνα έχει μάθει να αποφεύγει τις συγκρούσεις, να κουκουλώνει τις ατασθαλίες και να συμβιώνει με τα ρουσφέτια. Κι αν επικρατήσουν και πάλι τέτοιες λογικές στα νοσοκομεία, χαθήκαμε…

Από το ΒΗΜΑ μέσω kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου