Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Λεφτά υπάρχουν» έως το τέλος του χρόνου για συντάξεις

ΑΦΟΥ  ΤΑ  ΕΦΑΓΑΝ  ΟΛΑ  ΤΩΡΑ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΤΑ  ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ!!!

Ένταση ελέγχων και αναγκαστικά μέτρα προαναγγέλλει ο διοικητής του ΙΚΑ

Έως το τέλος του έτους εγγυάται τις συντάξεις ο σχεδιασμός που έχει γίνει στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο

«Χρειάστηκαν διορθωτικά μέτρα και πρωτοβουλίες που φέρνουν πρόσθετους πόρους», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «καθώς και προγράμματα για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών των επιχειρήσεων».

Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε πως θα διασφαλιστεί η δυνατότητα απρόσκοπτης παροχής των κύριων συντάξεων και τόνισε ότι η μεγαλύτερη απώλεια πόρων προέρχεται από το χώρο της οικοδομής.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, το Ίδρυμα θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ για διασφάλιση περαιτέρω ρευστότητας.

Όπως πρόσθεσε, μέχρι τέλος Ιουλίου εστάλησαν ειδοποιητήρια σε 300 επιχειρήσεις των οποίων η συνολική οφειλή φτάνει τα 2 δισ. ευρώ. «Προσδοκούμε έσοδα γύρω στο 1,3 δισ. ευρώ. Για όσες επιχειρήσεις δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους θα εφαρμόσουμε αναγκαστικά μέτρα όπως κατάσχεση περιουσίας και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Είναι σκληρό μέτρο που θα εφαρμοστεί απόλυτα» προειδοποίησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Για τις δαπάνες υγείας τόνισε ότι έγινε σημαντική προσπάθεια συγκράτησής τους που εξασφάλισαν τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου