Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Έρχονται νέα μέτρα μέσα στο 2011


- Λείπουν 3 ως 4 δισ. “στον αέρα το έλλειμμα”


- Προβλέπουν ανεργία πάνω από 17%
- Ζητούν από την Τρόικα αναθεώρηση των όρων

Δεν “βγαίνει” με τίποτα ο στόχος για έλλειμμα 7,6%. Με την ύφεση στο 5% και τα έσοδα στο... 0. Εάν η Τρόικα δεν δώσει την ... άδεια να υπερβούμε το έλλειμμα, τότε είναι δεδομένο ότι έρχονται και άλλα μέτρα να γονατίσουν το εισόδημα όλων.
“Μαύρη” ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Ε. Βενιζέλος για την πορεία της οικονομίας με όλους τους δείκτες αρνητικούς, πλην της ανεργίας που εκτινάσσεται πάνω από το 17% (η επίσημη) και μάλιστα με αυξητική τάση ως τα τέλη του χρόνου.
Εάν η τρόικα δεν ανάψει το πράσινο φως, που για να το ανάψει θα πρέπει να δεχθεί “αθέτηση της συμφωνίας” (Μνημόνιο) από μέρους της Ελλάδας, τότε είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα και μάλιστα ανάλογα με τα προηγούμενα, ύψους από 3 ως 4 δισεκατομμύρια.
Θα πρέπει δηλαδή να πάνε περίπατο οι όποιες φοροελαφρύνσεις σχεδιάζονται, αλλά και να επανέλθουν στο τραπέζι μέτρα όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και νέες αυξήσεις σε άλλους ειδικούς φόρους ή ακόμη και νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ προϊόντων που ακόμη βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή.
Ως προς τον ΦΠΑ κάποιοι λένε ότι ο υπουργός κινείται στην κατεύθυνση μείωσης του ανώτερου συντελεστή από το 23% στο 20%, ωστόσο παραμένει νεφελώδες το ποια προϊόντα θα υπαχθούν σε αυτόν, αλλά και αν θα υπάρχουν “κλίμακες” στον Φ.Π.Α. ή ένας κοινός για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο 20%.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου