Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ενώ εμείς δίνουμε κάθε μήνα 15 εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα μεταναστών.


Η Vaals, μια πόλη 10.000 κατοίκων στη νοτιοανατολική Ολλανδία, θεσπίζει ειδικούς κανόνες που απαγορεύουν το δικαίωμα διαμονής σε αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της ΕΕ, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να συντηρηθούν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Vaals λέει ότι πληρώνει ήδη παροχές για ένα μεγάλο αριθμό ανέργων εργατών μεταναστών και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να το συνεχίσουν περισσότερο
Σύμφωνα με την Kompier, εννιά στα 100 άτομα ‘που θέλουν να εγκατασταθούν στην Vaals’ κάνουν αίτηση για παροχές." Το Συμβούλιο λέει ότι το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από ό, τι στις μεγάλες πόλεις, όπως το Ρότερνταμ.
Το να κρατάς έξω πολίτες της ΕΕ μπορεί να αποτελέσει παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων εντός της Ένωσης. η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ και το δικαίωμά τους να διαμένουν ελεύθερα σε όλη την Ένωση έχουν διευκρινιστεί σε μία 14σέλιδα οδηγία του 2004. Αλλά «Όταν τα διαστήματα παραμονής υπερβαίνουν τους τρεις μήνες, τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απαιτούν από τους πολίτες της Ένωσης να εγγράφονται από τις αρμόδιες αρχές του τόπου διαμονής, και να πιστοποιούνται με βεβαίωση εγγραφής που εκδίδεται για το σκοπό αυτό’, ορίζει το άρθρο 12 της οδηγίας.
Ολλανδικές αρχές θα μπορούσαν να αρνηθούν επομένως την εγγραφή για τους νεοφερμένους πολίτες της ΕΕ από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για τους οποίους η Χάγη έχει διατηρήσει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των εργαζομένων.
Τον περασμένο Μάιο, η Χάγη υπέβαλλε προτεινόμενες αλλαγές στην ολλανδική νομοθεσία για τη μετανάστευση στους εταίρους της στην ΕΕ, με στόχο την «επίτευξη μιας ισχυρότερης, ασφαλέστερης και πιο ευημερούσας Ευρώπης». Ο Ευρωβουλευτής Jacek Saryusz-Wolski, επικεφαλής της πολωνικής αντιπροσωπείας στην κεντροδεξιά Ευρωπαϊκή ομάδα του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάχθηκε σθεναρά εναντίον αυτών των σχεδίων.
Η ουσία των ολλανδικών προτάσεων παραμένει εμπιστευτική, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση έχει δημοσιεύσει ένα έγγραφο με τίτλο «Η ολλανδική άποψη για την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση», το οποίο σε μεγάλο βαθμό "αντανακλά το πνεύμα του non paper», λένε πηγές.
Όμως και η βελγική πόλη της Βαλλονίας, η Plombieres - η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα με την Vaals – έχει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βάλει εμπόδια σε πολίτες της ΕΕ που δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους με την εγκατάστασή τους. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Στο μεταξύ η Ελλάδα (του ΔΝΤ, του Μνημονίου, των περικοπών μισθών, επιδομάτων συντάξεων κλπ κλπ) δίνει κάθε μήνα 15 εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα μεταναστών. Η χώρα μας δίνει 11 διαφορετικά βοηθήματα (επιδόματα) στους μετανάστες! Ένα από αυτά τα επιδόματα, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν για τον μήνα Απρίλιο 34.180 μετανάστες! Δηλαδή 15.000.000 εκατομμύρια ευρώ περίπου τον μήνα! Λεφτά υπάρχουν. Απλά, όχι για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου