Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νέα μείωση της κατανάλωσης ρεύματος


Συνεχίστηκε τον πρώτο μήνα του 2011 η πτώση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της ζήτησης από νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες κλπ. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, μια τάση που είχε διαφανεί ήδη από πέρυσι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η συνολική ζήτηση ρεύματος μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 κατά 1,5 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο δίκτυο διανομής, από το οποίο τροφοδοτείται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών η μείωση ήταν 2,84 %, αντίθετα οι μεγάλες βιομηχανίες που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης εμφανίζουν αύξηση της κατανάλωσης κατά 12,81 %.

Στην πλευρά της παραγωγής, μικρή μείωση καταγράφεται στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη και σημαντική στα υδροηλεκτρικά (38 %), τις λοιπές Ανανεώσιμες πηγές (36 %) ενώ η πετρελαϊκή παραγωγή έχει σχεδόν μηδενιστεί (μείωση 99,67 %). Αύξηση 48 % παρουσιάζει η παραγωγή ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου