Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Από αύριο οι δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά το υπουργείο δεν μπορεί να τις πάρει!


Άλλο ένα μέτρο που μόλις εξαγγέλθηκε ... πάει γραμμή για τα σκουπίδια. Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής

μέσω ηλεκτρονικών ελέγχων και διασταυρώσεων και μερικές μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής δήλωσης εισοδήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ούτε η ηλεκτρονική “πύλη” του taxis δεν έχει ανοίξει για να υποδεχθεί τις περίπου 1.000.000 δηλώσεις.

Παράλληλα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις στους φοροτεχνικούς και οι οδηγίες που χρειάζονται για τη συμπλήρωση των δηλώσεων με βάση το νέο καθεστώς και έτσι, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, κανείς δεν θέλει να υποβάλει δήλωση από τη στιγμή που με το νέο νόμο το παραμικρό λάθος... σημαίνει αυτόφωρο!

Όλα δείχνουν ότι επικρατεί το απόλυτο χάος και για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση κατά τη συνήθη τακτική της θα πάει... σε παράταση για να μπορέσει να βγει μια άκρη.

Ένα απλό παράδειγμα για το αλαλούμ που επικρατεί ναι και το γεγονός ότι με βάση τις προθεσμίες που υπάρχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλουν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ ηλεκτρονικά ως τις 12 Απριλίου, πριν το κάνουν όμως αυτό και ως τις 16 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει τη δήλωση εισοδήματος. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν μπορούν να κάνουν αυτοπεραίωση!

Αυτό μάλλον δεν τον είχαν προβλέψει η εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου