Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες εξαθλίωσης παρουσιάζει η ΕΛ. ΑΣ

  Εικόνες εξαθλίωσης παρουσιάζει η ΕΛ. ΑΣ καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν τη καταστροφή. Ακινητοποιημένα περιπολικά που είναι είτε χαλασμένα είτε αδυνατούν να πληρώσουν τη βενζίνη. Ούτε φωτοτυπικό χαρτί δεν υπάρχει.

Υπό διάλυση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία καθώς τίποτε δε λειτουργεί με τις οικονομικές υπηρεσίες να μην εγκρίνουν καμία επιπλέον δαπάνη. Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να εξασφαλίζονται πρώτα οι πόροι για λόγους διαφάνειας και οικονομίας και στη συνέχεια ν’ ακολουθούν οι προμήθειες, κάτι που έχει φέρει της ΕΛ.ΑΣ ένα βήμα πριν τη καταστροφή.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν έχει χρήματα ούτε για τα βασικά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πριν από λίγες μέρες η ΓΑΔΑ βρέθηκε να μην έχει ούτε φωτοτυπικό χαρτί με αποτέλεσμα να καταφύγει σε άλλη δημόσια υπηρεσία για να εξυπηρετηθεί!
Οι πολίτες βρίσκονται έρμαια της εγκληματικότητας καθώς τα μισά περιπολικά της Αθήνας βρίσκονται ακινητοποιημένα αφού εάν δεν έχουν κάποια βλάβη που αδυνατούν να επισκευάσουν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, δεν έχουν να πληρώσουν βενζίνη.
Έτσι από τα 60 περιπολικά της Άμεσης δράσης της Αττικής μόνο τα 30 περιπολούν τους δρόμους ενώ το πρόβλημα έχει επεκταθεί και στις πιο μάχιμες υπηρεσίες όπως είναι η ομάδα ΔΙΑΣ όπου από τις 1.000 μοτοσικλέτες οι 250 βρίσκονται σε αχρησία.
Παράλληλα, εκκρεμούν 600.000 υπομνήματα για τακτικές και έκτακτες μετακινήσεις που έγιναν το 2010 από αστυνομικούς.
"Υπερβολικές οι ανησυχίες σας", λέει η κυβέρνηση
Η κατάρρευση της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε με την κατάργηση του Ελεγκτηρίου Δαπανών, μιας υπηρεσίας που χειριζόταν το 20% του προϋπολογισμού του υπουργείο σχετικά με τις έκτακτες δαπάνες.
Έτσι, μπορούσαν άμεσα μέσα σε μια μέρα να εκταμιευθούν χρήματα για μετακινήσεις αστυνομικών, ανταλλακτικά κτλ.
Αν και υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, επικεφαλής του κλάδου Οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είχε προειδοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι οι εν λόγω αποφάσεις τους θα οδηγήσουν την ΕΛ.ΑΣ  σε διάλυση ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν ότι "ανησυχεί υπερβολικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου