Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Παγετός το πρωί στα βόρεια


Τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πέφτει και πάλι η θερμοκρασία από Πέμπτη. Διαβάστε τον καιρό όλης της εβδομάδας.

Ισχυροί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά τη νύχτα και το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Στα γύρω ορεινά υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις .
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασια δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αμανένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεα και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανόν να βρέξει στα νησιά του Ιονιου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου αλλά στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Την Τρίτη στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Την Παρασκευή στα ανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου