Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πάγκαλος- Καμίνης: ένα εκρηκτικό δίδυμο έτοιμο να κάνει... μπαμ

 Βουνό με βουνό σμίγει;

Η τοποθέτηση του
Θόδωρου Πάγκαλου ως συντονιστή για τις δράσεις που αποφασίστηκαν από το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να επιστρέψουν οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως όλες οι ανάλογες αποφάσεις.
Ωστόσο, κάποιοι στην κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να νοιώθουν... ημικρανίες. Και ο λόγος είναι απλός.

Οι αντιδράσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα πλεύση του δημάρχου Αθηναίων
Γιώργου Καμίνη, τους κάνει να θεωρούν ότι λίαν συντόμως θα εξελιχθούν σκηνές απείρου κάλους, οι οποίες προκειμένου να καταγραφούν, θα απαιτήσουν τόνους δημοσιογραφικής μελάνης.

Ο Θ. Πάγκαλος- ως γνωστόν, είναι εκρηκτικός. Λέει αυτό που σκέφτεται χωρίς να υπολογίζει το κόστος, ενώ ταυτοχρόνως δεν διστάζει να συγκρουστεί. Τουναντίον, δείχνει να τρέφεται από τις συγκρούσεις- να τις επιδιώκει.


Ο Γ. Καμίνης, μέχρι στιγμής εμφανίζεται άτολμος σε σημείο συχνά να αρνείται να συνεργαστεί όταν βλέπει ότι τα... κάρβουνα καίνε. Μάλιστα δεν διστάζει να κάνει υπαινιγμούς και έναντι των κόμματων τα οποία τον στήριξαν- εν προκειμένου όμως μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.


Ενδεικτικό της πολιτικής του κ. Δημάρχου είναι οι αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει σχετικά με το φλέγον θέμα των μεταναστών και της αστυνόμευσης. Μετά την πρόταση να σφραγίσουν τα σύνορα, χθες ήρθε η σειρά του... προβληματισμού για τον προσανατολισμό της Δημοτικής Αστυνομίας, αν και προ ημερών είχε επαναλάβει ότι πρέπει να περιπολεί από κοινού με την ΕΛΑΣ  ακόμα και τα βράδια, αδιαφορώντας για το ζήτημα επιχειρησιακής ασφάλειας που τίθεται. Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας βλέπετε, δεν κρατούν όπλο και δεν έχουν εκπαιδευτεί για να κρατούν.


Όλα αυτά, για τις έμπειρες καραβάνες της πολιτικής, συνιστούν ένα μείγμα που συνθέτει το σκηνικό της επόμενης μεγάλης κόντρας. Κάποιοι ήδη χαμογελούν και ορισμένοι άλλοι στοιχηματίζουν για τον χρόνο στον οποίο θα εκδηλωθεί.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου