Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Καταγγελίες Σούρλα για λαθρεμπόριο καυσίμων στις ΕΔ


Σε καταγγελίες με πολιτικές αιχμές για εκτεταμένο λαθρεμπόριο νοθευμένων καυσίμων από τις Ένοπλες Δυνάμεις προέβη ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κυριολεκτικά φωτιά στα μπατζάκια τους....

Οι αναφορές του κ. Σούρλα προκάλεσαν αίσθηση στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείται εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου.

Τα καύσιμα αυτά διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον κωλυσιεργήσει.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ' τους μισθούς και τις συντάξεις» παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σούρλας.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου