Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στα ίχνη των απατεώνων που έχουν εξαπατήσει έξη ηλικιωμένους


Είναι ο εφιάλτης όλων των ηλικιωμένων...
Δύο καλοντυμένοι και ευγενικοί άνδρες μετρίου αναστήματος και ηλικίας μεταξύ 50 και 55 χρόνων είναι τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα στην Ηλεία.

Είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την ηλικία και την αφέλεια μοναχικών ηλικιωμένων για να θησαυρίζουν αρπάζοντας τις οικονομίες τους, με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους οφείλουν χρήματα. Μόνο τον τελευταίο ενάμισι μήνα, έχουν εξαπατήσει έξη γεροντάκια στην περιοχή της Ζαχάρως!

Τελευταίο τους θύμα ήταν μια 85χρονη στον Κακόβατο Ζαχάρως, στην οποία είπαν ότι γνώριζαν τον εγγονό της που μένει στην Αθήνα και ισχυρίστηκαν πως εκείνος τους είχε στείλει για να τους δώσει χρήματα να του πάνε, επειδή τα
χρειαζόταν επειγόντως! Η γριούλα πείστηκε και οι απατεώνες προθυμοποιήθηκαν να την πάνε με το αυτοκίνητο τους στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη! Μάλιστα, χρειάστηκε να πάει σε δυο υποκαταστήματα, στην Εμπορική και την Αγροτική για να «σηκώσει» τα 2.500 ευρώ που της ζήτησαν! Κι όταν οι αδίστακτοι δράστες τα πήραν, την παράτησαν σύξυλη και εξαφανίστηκαν!

Στις 6 Μαΐου, οι ίδιοι καλοντυμένοι απατεώνες έκαναν ακριβώς τα ίδια και σε μια 84χρονη γυναίκα από την Ζαχάρω, που χτύπησαν την πόρτα της και εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία υποτίθεται ότι ο γιος της όφειλε 840 ευρώ από δύο απλήρωτες μηνιαίες δόσεις ασφαλίστρων! Μάλιστα, της έδωσαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με έναν συνεργό τους, ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν ο… γιός της και την παρακάλεσε να δώσει τα χρήματα! Η γριούλα πείστηκε και τους έδωσε 840 ευρώ, τα οποία πήραν και εξαφανίστηκαν.

Αλλά και στις 11 Απριλίου, οι δύο απατεώνες αποδείχθηκαν καλά διαβασμένοι όταν χτύπησαν το κουδούνι ενός σπιτιού, πάλι στην Ζαχάρω. Φαίνεται πως γνώριζαν ότι οι ένοικοι έλειπαν και βρισκόταν μόνη η 79χρονη μητέρα τους, που κατοικεί μόνιμα στην Αρτέμιδα και είχε έρθει για να επισκεφτεί τα παιδιά της! Ήξεραν, όμως, πολλά για την οικογένειά της και κυρίως το όνομα του γιου της, το οποίο χρησιμοποίησαν, λέγοντάς της ότι όφειλε χρήματα από πρόστιμο που του έχει επιβληθεί από την ΔΟΥ Πύργου και ότι πήγαν να το εισπράξουν! Μάλιστα, της έδωσαν τον «γιο» της στο τηλέφωνο για να της… εξηγήσει! Η ηλικιωμένη τσίμπησε το δόλωμα και οι απατεώνες προθυμοποιήθηκαν να την πάνε με το αυτοκίνητό τους στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πύργο για να κάνει ανάληψη. Με αυτόν τον τρόπο της άρπαξαν 8.000 ευρώ και έγιναν… λαγοί εγκαταλείποντάς την μόνη κι έρημη στον Πύργο!

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου