Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Είχε πέσει θύμα διάρρηξης μια μέρα πριν δολοφονηθεί!


Δύο Πακιστανοί και ένας κάτοικος του οικισμού είχαν προσαχθεί αργά το βράδυ και ανακρίνονταν ως βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του 97χρονου συνταξιούχου αστυνομικού στο Βενεράτο του Ηρακλείου
Διπλή τραγωδία

Οι ίδιοι απάνθρωποι κακοποιοί που δεν δίστασαν να σκοτώσουν έναν ανήμπορο παρά λίγο αιωνόβιο το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν προσπαθήσει την Τρίτη να διαρρήξουν το σπίτι του.

Ο άτυχος γέροντας είχε «ραντεβού» με τον θάνατο, καθώς φαίνεται ότι βρήκε το δολοφόνους του μέσα στο σπίτι επιστρέφοντας από το καφενείο του χωριού. Είχε προηγηθεί η απόπειρα διάρρηξης την οποία είχε καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, αλλά ο υπερήλικας δεν φανταζόταν ότι οι δράστες θα ξαναπροσπαθούσαν μια μέρα μετά και μάλιστα μέρα- μεσημέρι. Έτσι, είχε προγραμματίσει να μεταβεί αργότερα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Μύρωνα για να δώσει κατάθεση. Όμως, τον πρόλαβε ο θάνατος.

Ο 97χρονος ζούσε μόνος καθώς και τα τρία παιδιά του κατοικούν στην Αθήνα, αλλά δεν είχε ανάγκη από βοήθεια. Όμως, δεν μπορούσε να τα βάλει με πολύ νεότερούς του και αποφασισμένους να φτάσουν ως το έγκλημα δράστες. Έτσι, τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον φίμωσαν με μια μαξιλαροθήκη, η οποία πιθανότατα προκάλεσε τον θάνατό του από ασφυξία, πράγμα που θα αποδειχθεί από τη νεκροτομή. Το ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι που είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν το σπίτι του την προηγούμενη μέρα, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όλα τα δωμάτια ήταν αναστατωμένα στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα.


PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου