Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Καμπανάκι» για τις διαφημίσεις περί οζονοθεραπείας


Υπάρχουν και κομπογιαννίτες....!
Έλεγχο για τις διαφημίσεις που αφορούν στην προώθηση συσκευών οζονοποίησης και μεθόδων οζονοθεραπείας και παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς...

....αλλά και σε καταχωρήσεις εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, διεξάγει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Κατόπιν ερωτημάτων-αναφορών που έχουν υποβληθεί για ενδεχόμενη παραπλάνηση των καταναλωτών, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ζήτησε καταρχήν από τους αρμόδιους φορείς (υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) την επιστημονική τεκμηρίωση ή μη των ισχυρισμών για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος και όπως ενημερώνει, αναμένεται η έκδοση σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Για το λόγο αυτό, η ΓΓΚ συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων και να συμβουλεύονται του ιατρούς τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΚ, επισημαίνεται ακόμη ότι με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών», στις περιπτώσεις που οι ισχυρισμοί αυτοί κριθούν αναληθείς και παραπλανητικοί από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής».

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου