Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το πακέτο των νέων μέτρων


Με διάγγελμα θα πει τα «μαντάτα» ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου…μόνο μετά να προβλέψει να δώσει και διευθύνσεις ψυχιάτρων....

Σε συνεχείς και δραματικές συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα ξαναγράφεται το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τις τελευταίες εντολές των Βρυξελών.


Ο υπουργός οικονομικών αλλά αυτή την φορά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προϊδέασαν την κοινή γνώμη για τα νέα ακόμα σκληρότερα μέτρα γεγονός που ερμηνεύτηκε και ως ένα μήνυμα της κυβέρνησης προς την ΕΕ και τις αγορές ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και οι εντολές.

Κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν ότι το νέο κείμενο του μεσοπρόθεσμου θα είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα ανακοινωθεί.


Αυτή τη φορά δεν θα μάθουμε τα νέα ούτε από την τρόικα ούτε από διαρροές του υπουργείου οικονομικών. Έχει ήδη αποφασιστεί τα «μαντάτα» να τα εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός είτε από το βήμα της βουλής είτε με ένα «διάγγελμα».


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και το ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να συγκαλέσει πριν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή να επιδιώξει κατ ιδίαν συναντήσεις.


Το ερώτημα είναι αν με τα μέτρα που θα εξαγγελθούν θα εξασφαλίσουμε απλώς την 5η δόση και τον Ιούνιο θα πρέπει να περιμένουμε και δεύτερο διάγγελμα πιθανότατα για ένα συνολικό και ακόμα σκληρότερο μνημόνιο. Και αυτό αναμένεται να το ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα με την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος…


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου