Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ανέβηκε το πετρέλαιο

Mε τη βενζίνη να πλησιάζει τα 2 ευρώ, το 'χουμε καταλάβει προ πολλού!!!

Ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών κινήθηκε στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο μετά την κλαδική έκθεση που έδειξε, ότι, τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αργού υποχώρησαν τα μέγιστα από τον Ιούνιο στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του καυσίμου στον κόσμο.


Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι προμήθειες της βενζίνης μειώθηκαν κατά 676 χιλ. βαρέλια, ανακοίνωσε το American Petroleum Institute (API), πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας. Το ΑΡΙ ανέφερε επίσης, ότι, τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Σήμερα τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 1,1%. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 1,09 δολάρια φθάνοντας στα 98 δολάρια το βαρέλι και στις 12:04 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ διαπραγματεύθηκε στα 97,75 δολάρια το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 46 σεντς, ποσοστό 0,5%, κλείνοντας στα 96,91 δολάρια το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Φεβρουαρίου.


Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου σημείωσε άνοδο 63 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 110,62 δολάρια το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 85 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 109,99 δολάρια το βαρέλι.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου