Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επιστροφής της εικόνας της Σταυρώσεως του Κυρίου, στον φυσικό της χώρο στο κάστρο της Μονεμβασίας

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας  Σπάρτης κ.κ. Ευσταύθιον, έγινε η υποδοχή της επιστροφής της εικόνας της Σταυρώσεως του Κυρίου στον φυσικό της χώρο στον Ναό του Ελκομένου Χριστού στο κάστρο της Μονεμβασίας.

Η εικόνα είχε κλαπεί από αρχαιοκάπηλους τον Ιανουάριο του 1979 και βρέθηκε τον Νοέμβριο του ιδίου έτους .


Την Δευτέρα 22 Μαΐου στις 4 το απόγευμα κάτω από τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες έφτανε στη πύλη του κάστρου το ειδικό αυτοκίνητο ασφάλειας που μετέφερε την Ιερά εικόνα σε ειδικό κιβώτιο συσκευασίας. Εκεί τελέστηκε δέηση από τον Παναγιότατο και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο και τον ιερό κλήρο και στη συνέχεια κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στον Ναό του Ελκομένου όπου η εικόνα τοποθετήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Ναού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη σε ειδική προθήκη που διαθέτει όλα τα υπερσύχρονα μέτρα ασφαλείας πού απαιτούνται για την προστασία από κλοπής,αλλα και την κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία καθώς και από τους θορύβους για την προστασία του Ιερού κειμηλίου από την φθορά του χρόνου.

Τελέστηκε αρχιερατικός Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε ο Παναγιότατος και ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης.Στη συνέχεια ψάλλησαν οι χαιρετισμοί του σταυρού ενώπιον της Ιεράς Εικόνος από τον Παναγιότατο και μετά το πέρας του εσπερινού κλήρος και λαός άρχισε την προσκύνηση Της.


Μιχαλης Καρουνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου