Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συνελήφθη στο Λονδίνο η Αντωνία Ηλία

Συνελήφθη το πρωί στο Λονδίνο η πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, κατηγορούμενη για το παραδικαστικό κύκλωμα. Σε βάρος της εκκρεμούν 5 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Ύστερα από συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ιντερπόλ, η κατηγορούμενη εντοπίστηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. 
Θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης, μέσω των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών.
Η αρχή του τέλους για την Ηλία
Η φυγόδικος Ηλία είχε καταδικαστεί ερήμην της σε ποινή φυλάκισης 80 μηνών τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από ακροαματική διαδικασία 21 μηνών! Το δικαστήριο την καταδίκασε, αφού είχε διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις προκειμένου να μην παραγραφούν, για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε μοιράσει ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης σε δυο από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση του παραδικαστικού, μεταξύ των οποίων και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης-ο οποίος ήταν και ο βασικός κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17: Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης είχε κριθεί ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου