Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δεν καταλαβαίνεται ότι αυτό είναι η ταφόπλακα της Κύπρου:



Η περιουσία της Κύπρου  είναι η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Εάν της αφαιρέσεις αυτό είναι μηδέν. Η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός και η κεφαλαιαγορά. Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στα αεροδρόμια της που μόνο δεν ξεβρακώνουν τους επισκέπτες για να δουν τι λεφτά κουβαλούν είναι το… τέλος της. Δεν νοείται ότι είναι στην Ε.Ε και κάνουν αυστηρό έλεγχο για το τι λεφτά έχουν μαζί τους οι επισκέπτες. Σταματήστε το πριν να είναι αργά.

Οι Κύπριοι δε έχουν χάσει τόσο πολύ το μέτρο που έχουν… ευχαριστήριες στήλες στην είσοδο του αεροδρομίου της Λάρνακας, για την Μέρκελ, που πέρασε μερικές ώρες από το νησί , στον άχρηστο παπά Βενέδικτο, και στον… Μεντβέντεφ
Το προσωρινό  διάταγμα περί μεταφοράς χρημάτων  όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω μόνο προδότες μπορούν να τα βγάλουν . 
  
Δεύτερο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας από τον Υπουργό Οικονομικών μετά από εισήγηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με το διάταγμα, πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας, μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής ή/και προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό.
Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.
Η εξαργύρωση επιταγών απαγορεύεται και με το νέο διάταγμα, όπως απαγορεύεται και κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας ή προς λογαριασμό που διατηρείται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, όπως πληρωμή για συναλλαγή που εμπίπτει στη συνήθη επαγγελματική δραστηριότητα του πελάτη με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, για πληρωμή μισθών υπαλλήλων με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, έξοδα συντήρησης μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ ανά τρίμηνο και δίδακτρα προσώπου που σπουδάζει στο εξωτερικό και για πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας.
Για ταξίδια απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πέραν των χιλίων ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, ανά ταξίδι. Η ΚΤΚ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στον τομέα της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και προβαίνει σε ανάλογες προσαρμογές.
Η έκδοση του Διατάγματος δυνάμει των άρθρων 4 και 5 του Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμου του 2013, αιτιολογείται επειδή υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη αστάθεια του χρηματοοικονομικού συστήματος και να έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.
Επίσης Προσωρινό διάταγμα που εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απαγορεύει το «κούρεμα» καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς καταβολή δίκαιης αποζημίωσης ή τον συμψηφισμό των καταθέσεων με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις με βάση τις πρόνοιες του Συντάγματος και του περί Σύστασης και Λειτουργίας του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013 .
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τα Δικηγορικά Γραφεία Ιωαννίδης Δημητρίου  & Σια ΔΕΠΕ και Στέλιος Αμερικάνος και Σια ΔΕΠΕ κατόπιν μονομερούς αίτησης τους το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα το προσωρινό δικαστικό διάταγμα.
Το διάταγμα είναι προσωρινό, έχει εκδοθεί αφού το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι υπάρχει καλή βάση αγωγής και πιθανότητα επιτυχίας και οι Εναγόμενοι έχουν δικαίωμα να εμφανισθούν και να υποβάλουν ένσταση μέχρι την 2.4.2013.
          
Το προσωρινό δικαστικό διάταγμα απαγορεύει στους (ι) Τράπεζα  Κύπρου, (ιι) Κεντρική Τράπεζα  και (ιιι) Ντίνο Χριστοφίδη ειδικό διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου "να προβούν σε οποιαδήποτε απόφαση ή να λάβουν οιοδήποτε άλλο μέτρο από το οποίο θα  προκύπτει και/η θα συνεπάγεται μείωση και /ή εξάλειψη και/ή οιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση επί  του οιοδήποτε πιστωτικού υπολοίπου των λογαριασμών των Εναγόντων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ χωρίς την απόδοση δίκαιης αποζημίωσης και/ή χωρίς να προηγηθεί ο καθορισμός εύλογης αποζημίωσης από αρμόδιο Δικαστήριο και/ή αρμόδιο Δικαστήριο αστικής δικαιοδοσίας, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου".
Διάταγμα του Δικαστηρίου που να απαγορεύει  στους Εναγόμενους να προβούν σε οποιαδήποτε μείωση και /ή εξάλειψη και/ή μεταφορά και/ή μεταβίβασης του οιουδήποτε πιστωτικού υπολοίπου του λογαριασμών  που διατηρεί η Ενάγουσα στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤΔ εκτός εάν αυτή είναι αποτέλεσμα εξάσκησης και/ή εφαρμογής της υποχρέωσης συμψηφισμού με βάση τον περί Σύστασης και Λειτουργίας του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013 και κανονισμούς που εκδόθηκαν δυνάμει αυτού και/η τους όρους της συμφωνίας δανείου μεταξύ των Εναγόντων και της Εναγόμενης 1, μέχρι την τελική απόφαση του Δικαστηρίου στη παρούσα αγωγή ή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου", προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου