Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ομπρέλα χρειάζεται ..για τις ..μαλακίες σας.



Επιδοτήσεις από 20.000 έως 100.000 ευρώ για επαγγελματικές δραστηριότητες δίπλα στη θάλασσα φέρνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. 
Χρηματοδοτείται η δημιουργία οργανωμένης πλαζ που θα ενοικιάζει ομπρέλες και καθίσματα στους λουόμενους, όπως και η παροχή υπηρεσιών αποδυτηρίων και βεστιαρίων στις παραλίες.
Από τη συγκεκριμένη δράση του νέου ΕΣΠΑ ευκαιρίες ενίσχυσης έχουν και όσοι θέλουν να εκμεταλλεύονται παιχνίδια θάλασσας, όπως θαλάσσια ποδήλατα, κανό και παρόμοια είδη αναψυχής. Τα ποσοστά επιδοτήσεων κυμαίνονται από 40% έως 60% και μπορούν να τις κερδίσουν όσοι έχουν ήδη τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά και όσοι θέλουν να ασχοληθούν.
Προϋπόθεση για τους νέους επαγγελματίες είναι να έχουν βρει τον κατάλληλο χώρο, δηλαδή να τον νοικιάζουν δήμοι και να τον «κλείσουν» ή και αν υπάρχει οργανωμένη πλαζ δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να νοικιάζουν θαλάσσια παιχνίδια αναψυχής να συνεργαστούν με τον ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη της παραλίας. Μάλιστα οι καινούργιοι επαγγελματίες μπορούν να έχουν και κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Τις συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών τις έχουν σε πρώτη προτεραιότητα οι περιφέρειες που είναι τουριστικές και παραθαλάσσιες. Αυτές είναι το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, η Αττική, τα νησιά του Ιονίου, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία ακόμη και η Ήπειρος. Η Κρήτη και η Πελοπόννησος έχουν αυτές τις δραστηριότητες σε δεύτερη ή τρίτη προτεραιότητα, ανάλογα.
Όλη η εγκύκλιος εδώ



Δείτε και αυτό Δεν έχουν λεφτά ούτε για ψωμί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου